Secretul celor mai delicioase șnițele. Ce trebuie să adaugi pentru un plus de savoare, ies incredibil de gustoase așa

Trucuri din bucătărie

Scris de: Oana Matei

27 Apr. 2023

Secretul celor mai delicioase șnițele. Ce trebuie să adaugi pentru un plus de savoare, ies incredibil de gustoase așa

Șnițelul este o bucată de carne dezosată care este întinsă cu un ciocan sau sucitor pentru a o face mai subțire și mai lungă. În ciuda credinței populare, șnițelul nu se referă la un anumit tip de carne, ci la tehnica de tăiere și preparare a acesteia. Numele său provine din limba germană, schnitt- tăietură. Diferența dintre celebrul Șnițel vienez și șnițelul simplu, constă în faptul că, șnițelul vienez, se prepară doar din carne de vițel, pe când șnițelul simplu se prepară din orice altă carne.

Cum faci cele mai delicioase șnițele

Pentru prepararea șnițelului se folosește o tehnică culinară care presupune întinderea și subțierea unei bucăți de carne dezosată, pentru a obține o textură netedă și suculentă în preparare. Ulterior carnea este dată prin pane format din făină- ouă- pesmet și prăjită în ulei, unt sau untură. Șnițelul poate fi preparat cu diferite tipuri de carne, cum ar fi carne de vită, pui, pește sau porc.

Secretul pentru șnițele gustoase

Prepararea șnițelelor nu necesită experiență vastă în bucătărie, trebuie să cunoști câteva trucuri și tehnici pentru a obține un șnițel crocant la exterior fără a fi uscat în interior. De asemenea, în funcție de gusturi, poți adăuga în panadă, condimentele preferate. Uite câteva sfaturi și trucuri utile pentru prepararea unui șnițel gustos:

  • Ce tip de carne alegi pentru șnițel?

Acesta este un aspect esențial pentru a obține șnițele suculente, dacă bucata de carne este prea grasă sau prea slabă, aceasta poate afecta textura preparatului. Poți alege pulpă sau piept de pui, mușchiuleț, cotlet sau pulpă de porc, iar de la vită, pulpa, nuca sau vrăbioară. În general, carnea, pentru șnițele, trebuie să fie macră, pielițele, dacă e cazul, se îndepărtează pentru a nu contracta la prăjit.

  • Cum se bate corect carnea pentru șnițel

Cel mai bun mod, de a bate carnea pentru șnițel, este cu un ciocanul special de șnițele, cu partea plată, niciodată cu partea cu țepușe. Aceste țepușe pot distruge fibrele din carne sau chiar o pot găuri. Carnea pentru șnițele se învelește în folie de plastic alimentară sau într-o pungă de plastic deschisă. Datorită foliei, carnea nu se lipește de tocător și nici de ciocan, iar forța loviturii se distribuie uniform peste carne.

Vezi și Uleiul pe care trebuie să îl folosești când prăjești șnițele. Este cel mai bun, multe gospodine nu știu asta

  • Marinarea cărnii pentru șnițel

Aceasta este o etapă opțională, pe care o poți sări dacă nu ai suficient timp. Marinarea cărnii adaugă un plus de aromă și gust șnițelului, în plus, carnea devine mai fragedă. O marinată cu ingrediente acide precum iaurt, suc de lămâie, lapte, oțet sau sos de soia, împreună cu ierburi aromatice, garantează textura și savoarea șnițelelor. Carnea se lasă la marinat minim 2 ore.

  • Panada pentru șnițele

Pentru panadă se folosesc în ordinea următoare: făină- ou bătut- pesmet. Pentru un gust mai aromat, poți adăuga în pesmet sau în ou, ierburi aromatice sau condimente. De asemenea, dacă dorești crusta șnițelului să fie mai groasă, mai trece odată bucata de carne prin ou și pesmet.

  • Prăjirea șnițelului

Șnițelele se prăjesc în baie de ulei, nu trebuie să atingă fundul tigăii. Înainte de a le pune la prăjit, uleiul se încinge la 170 de grade. La această temperatură, pesmetul formează o barieră împotriva uleiului, astfel, șnițelul, după prăjire, nu va fi uleios în interior.

Vezi și Trucul pentru a reîncălzi șnițelele dezvăluit de cei mai iscusiți bucătari. Așa nu își vor schimba deloc gustul

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
7.7 32 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *