Ardeii umpluți cu carne sau de post sunt printre cele mai gustoase preparate de pe mesele noastre. Partea interesantă la acest preparat este versatilitatea, îl poți prepara cu carne, cu orez, cu cușcuș sau cu quinoa și o varietate de legume. Ardeii umpluți sunt perfecți pentru masa de prânz sau de la cină, fiind o masă completă datorită amestecului de ingrediente. Pentru cei care au optat pentru o dietă vegană sau pentru cei care țin post, vă arătăm ce trebuie să faci pentru a prepara cei mai gustoși ardei umpluți de post. Modalitatea de preparare o poți aplica și pentru ardeii umpluți cu carne.
Care sunt cele mai bune ingrediente pentru ardeii umpluți de post?
În rândurile care urmează îți vom arăta care sunt cele mai bune ingrediente pe care le poți folosi pentru a prepara această delicioasă mâncare. În orice variantă vei alege să combini ingredientele, vei obține cei mai gustoși ardei umpluți de post:
- orez, orez brun, cușcuș, bulgur, linte roșie sau quinoa
- legume: morcovi, ciuperci, ceapă, dovlecei, ceapă verde vinete, roșii, ardei kapia, usturoi, porumb, fasole, măsline
- condimente: cimbru, pătrunjel, oregano, boia, chimen măcinat, mărar, coriandru uscat, capere, nuci tocate
- tofu, mozzarella vegană
Vezi și Ingredientul pe care trebuie să-l pui în ardeii umpluți pentru un gust mai bun. Secretul gospodinelor iscusite. Le dă un plus de savoare
Sparanghelul este una dintre cele mai rafinate și sănătoase legume, dar este prea puțin folosit în bucătăria românească. Cu un gust dulceag, o textură crocantă…
Un mic dejun simplu și echilibrat poate fi cheia unei zile reușite, iar pentru a-ți începe dimineața cu energie și vitalitate, combinațiile naturale de alimente…
Rețeta de ardei umpluți de post
Ingrediente
- 4-5 ardei grași medii
- 100 grame orez basmatti
- 1 ceapă uscată
- 1 morcov
- 100 grame ciuperci champignons
- 1/2 dovlecel
- sare, piper
- cimbru, pătrunjel uscat
- 500 mililitri suc de roșii- pentru sos
- 400 mililitri apă caldă- pentru sos
Cum se prepară:
- Se spală și se curăță ardeii de cotoare și de semințe.
- Se pregătesc legumele: ceapa se toacă mărunt, morcovul se decojește și se rade, dovlecelul se taie cuburi mici și ciupercile se taie în felii subțiri.
- Într-o tigaie mai mare, se încinge o lingură de ulei. Se călește ceapa, la foc mic până devine sticloasă. Se adaugă morcovul ras și se continuă călirea pentru alte 2-3 minute.
- În tigaie, peste legumele călite se adaugă ciupercile. Se călesc bine, până se evaporă apa lăsată de ele.
- Se adaugă dovlecelul tăiat cuburi și ardeiul kapia. Se călesc pentru 5 minute, apoi se adaugă orezul crud. Se amestecă bine toate ingredientele, se mai lasă pe foc pentru încă 3 minute. Se asezonează cu sare, piper și ierburile aromate.
- Amestecul pentru umplutură se pune într-un bol și se lasă la răcorit.
- Secretul ardeilor umpluți foarte gustoși constă în prăjirea lor pentru 2-3 minute, în ulei, înainte de a fi umpluți. Această metodă va da un gust deosebit mâncării.
- După ce ardeii au fost prăjiți, pe fiecare parte, cu o lingură se umple fiecare ardei cu compoziția de orez și legume.
- Ardeii umpluți se pun într-un vas termorezistent. În vas se toarnă sucul de roșii cu 400 mililitri de apă caldă. Ardeii trebuie să fie acoperiți de lichid înainte de a se coace la cuptor.
- Se dă vasul la cuptorul preîncins la 180 de grade, pentru 1 oră și jumătate. În primele 30 de minute vasul se acoperă cu folie de aluminiu. Delicios!
Vezi și Ardei umpluți de post, rețeta mănăstirească. Ingredientul pe care trebuie neapărat să-l adaugi pentru un gust de senzație
Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te
interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!