Vrei să te bucuri de o porție de cartofi prăjiți foarte gustoși? Află care este secretul pentru a-i prepara, astfel încât la suprafață să fie crocanți, iar la interior moi. Există un truc simplu, pe care îl folosesc deja foarte mulți oameni.
Nimănui nu îi plac cartofii îmbibați în ulei, prea moi și cu gust nu tocmai plăcut. Pentru a evita această situație tot ce trebuie să faci este să apelezi la puțină apă cu gheață.
Mai întâi ai nevoie de un bol cu apă și cu gheață. Curăță cartofii, taie-i și pune-i în acel bol, având grijă să adaugi cuburi de gheață. Lasă-i așa pentru aproximativ 10 minute. Ideal ar fi chiar o oră, două adăugând periodic cuburi de gheață pe măsură ce acestea se topesc. Ce se întâmplă dacă faci asta? Va fi îndepărtat excesul de amidon de la suprafață. Asta va împiedica lipirea cartofilor în timpul prăjirii. De asemenea, cartofii foarte reci, atunci când sunt puși în ulei încins, formează o crustă la exterior care îi va menține crocanți după gătire.
Dacă ți-e poftă de o porție de cartofi prăjiți ca la restaurant, urmează rețeta de mai jos.
Ai nevoie de: 4, 5 cartofi mai mari, ulei, un vârf de cuțit de sare, o linguriță de praf de usturoi, două linguri de parmezan ras, două linguri de făină de porumb și o lingură de paprika.
Curăță cartofii de coajă, apoi taie-i bucăți. Spală-i apoi în apă foarte rece și scurge-i printr-o sită sau într-un prosop absorbant. Amestecă într-un castron făina de porumb, paprika, parmezanul, praful de usturoi și sarea. Pune și cartofii acolo și amestecă totul foarte bine până când cartofii sunt complet acoperiți de amestec.
Pune uleiul la încins într-o tigaie, iar când s-a încins suficient adaugă cartofii pe parcurs. Amestecă din când în când pentru a se preăji uniform. Scoate-i cu o spatulă și pune-i pe o farfurie acoperită cu prosoape de hârtie pentru a absorbi excesul de ulei.
Un alt truc pentru gust deosebit al cartofilor prăjiți este ca după ce i-ai lăsat să se rumenească timp de 5 minute, pune usturoi în tigaie, alături de cartofi. Aceștia vor prelua din aromă și vor avea un gust inconfundabil.