Secretul celor mai gustoși cartofi țărănești. Trucul ca să iasă fragezi, exact ca la restaurant

Este destul de simplu.
Secretul celor mai gustoși cartofi țărănești. Trucul ca să iasă fragezi, exact ca la restaurant

Cartofii țărănești sunt un preparat delicios și reconfortant, dar pentru a-i face cu adevărat gustoși și fragezi, trebuie să urmați un truc sau două, la fel ca la restaurant. Aflați secretul pentru a pregăti această rețetă minunată care va impresiona cu siguranță pe toată lumea. Iată cum trebuie să procedezi.

Care este secretul celor mai gustoși cartofi

Cu toții adorăm cartofii, iar pasiunea noastră pentru această legumă delicioasă se reflectă în varietatea modurilor în care îi pregătim.

Fie că îi prăjim, facem piure sau preparăm cartofi țărănești, fiecare dintre noi are un secret care transformă complet gustul și textura lor, iar când vine vorba de textură, te vom învăța cum poți obține cei mai fragezi cartofi țărănești.

Secretul celor mai gustoși cartofi țărănești

Secretul cartofilor țărănești perfect fragezi și gustoși constă într-un pas crucial pe care trebuie să îl urmați înainte de a-i găti. Ei bine, pentru a obține un preparat final delicios cu o crustă crocantă la exterior și fragezi în interior trebuie să îi fierbi înainte de a-i găti.

Citește și: Câte minute se fierb cartofii pentru un piure absolut delicos. Secretul pentru un rezultat perfect

Ingrediente

  • 1 kg cartofi
  • o ceapă mare
  • 3-4 căței de usturoi
  • o linguriță rasă piper
  • 2 lingurițe rase boia dulce
  • o linguriță sare rozmarin
  • busuioc
  • ulei de măsline
  • verdeață proaspătă pentru servire (mărar sau pătrunjel după gust)

Vezi și: Ce să pui în piureul de cartofi ca să fie mult mai gustos. Bucătarii francezi îl folosesc de mulți ani

Obține cartofi ca la restaurant

Pasul inițial constă în a pune cartofii în coajă la fiert până când devin ușor penetrabili cu o furculiță. Acest proces poate dura aproximativ 30-40 de minute.

După ce au fost fierți corespunzător, îi scoateți din apă și așteptați să se răcească. Odată ce cartofii s-au răcit, îi puteți decoji, apoi puteți să-i tăiați în cuburi sau felii mai groase, în funcție de preferințele dvs.

Puneți bucățile de cartofi pregătite într-o tavă mare. Adăugați ceapa și usturoiul tocate mărunt, condimentele preferate și uleiul de măsline în tavă alături de cartofi.

Te poate interesa și: Ce să presari peste cartofi înainte de a-i băga la cuptor. Singurul ingredient care îi face cu adevărat crocanți și gustoși

Asigurați-vă că toate ingredientele sunt bine amestecate pentru a se combina uniform, iar tava cu cartofi, ceapă, usturoi și condimente se introduce apoi în cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 15-20 de minute. Acesta va contribui la coacerea cartofilor și la a le da o textură fragedă și o crustă exterioară aurie și crocantă.

După ce au fost copți la perfecție, puteți să-i serviți ca o garnitură delicioasă sau ca un preparat principal alături de alte ingrediente preferate. De asemenea, acești cartofi țărănești vă vor încânta cu siguranță papilele gustative cu gustul lor minunat și textura fragedă.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cine este Manfred Spendier, soțul Ancăi Dumitra din Las Fierbinți
8.4 21 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *