Secretul celor mai pufoase chifle. Au un gust senzațional, sunt gata în câteva minute

Se prepară din doar câteva ingrediente
Secretul celor mai pufoase chifle. Au un gust senzațional, sunt gata în câteva minute

Consumi des pâine, în special chifle și vrei să știi cum poți să faci și tu acasă? Este foarte simplu! Dacă îți dorești și să pierzi în greutate, dar totuși să nu renunți la aceste bunătăți, îți spunem mai jos o rețetă pentru chifle pufoase și gustoase, dar fără făină.

Rețetă pentru chifle, fără făină. Au puține calorii

Pâinea reprezintă unul dintre alimentele la care mulți români nu pot renunța, nici măcar atunci când e vorba de o dietă sau chiar de probleme de sănătate din cauza consumului în exces al acesteia.

În aceste situații, chiflele fără făină sunt perfecte. Au foarte puține calorii, o chiflă având în jur de 45. Timpul de preparare al acestor chifle este, de asemenea, destul de scurt și ai nevoie de doar câteva ingrediente.

Pentru a prepara chifle fără făină trebuie să petreci aproximativ 25 de minute în bucătărie. Ai nevoie de câteva ingrediente simple pe care le găsești cam în orice magazin: ouă, două linguri de brânză, praf de copt, puțin ulei și semințe de susan sau mac pentru decor.

Citește și – Fructul pe care trebuie să îl ții lângă pâine ca să nu se mai întărească. Așa va fi mai multe zile proaspătă

Modul de preparare:

Pe o tavă pune hârtie de copt și unge cu puțin ulei. În cazul în care brânza pe care o ai este tare, aceasta trebuie topită și apoi lăsată la răcit. Separă albușurile de gălbenușuri și amestecă gălbenușurile cu brânza până când obții un amestec omogen care nu are cocoloașe.

Bate bine albușurile și amestecă apoi cu pasta obținută din gălbenușuri și brânză. Este important ca amestecul să fie făcut ușor pentru ca albușurile să nu se destrame. După ce au fost amestecate toate ingredientele, formează chiflele și pune-le pe tava pe care ai pregătit-o cu hârtie de copt și ulei. Preîncălzește cuptorul la 150 de grade înainte de a băga tava.

Aceste chifle trebuie lăsate în cuptor pentru aproximativ 15 minute. Cu 5 minute înainte de terminarea timpului, scoate chiflele din cuptor și presară semințele de susan sau mac peste ele. Atunci când vezi că s-au rumenit ușor le poți scoate din cuptor. Înainte de a le servi lasă-le să se răcească. Acest timp de chifle sunt potrivite pentru sportivi sau pentru cei care țin dietă și au nevoie de alimente bogate în proteine și sărace în carbohidrați.

Vezi și – Cum trebuie să mănânci pâine ca să nu te îngrași. Secretele nutriționiștilor

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
4 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *