Savarinele sunt desertul adorat de foarte mulți, îmbinând sub aceeași formă mai multe preferință ale amatorilor de dulce. Nu toată lumea vrea, însă, să iasă în oraș de fiecare dată când are poftă de o savarină însiropată, astfel că s-au decis să o pregătească chiar acasă. Iată rețeta simplă de savarină pufoasă și numai bună de savurat cu cei dragi.
Pentru a-ți face savarină în casă nu ai nevoie decât de 250 de grame de făină, 150 de mililitri de lapte, 30 de mililitri de ulei, două ouă, o lingură de zahăr, 3,5 grame de drojdie uscată și un praf de sare. Pentru sirop ai nevoie de 400 de mililitri de apă, 150 de grame de zahăr și o esență de rom.
Primul lucru pe care trebuie să îl faci este aluatul. Dizolvă zahărul în laptele călduț, adaugă ouăle bătute, uleiul și praful de sare. Încorporează și făina și drojdia și amestecă totul până se omogenizează. Formele pentru savarine trebuie unse cu ulei sau unt. Umple formele trei sferturi cu aluat și lasă-le la dospit jumătate de oră. După acest timp, bagă-le la cuptor până se rumenesc, scoate-le și lasă-le la răcit. După ce ajung la temperatura camerei se crestează deasupra.
Pentru sirop trebuie, mai întâi, să pui la fiert apa cu zahărul. După ce dă în clocot, ia recipientul de pe foc, adaugă esența de rom și lasă să se răcească. Întoarce savarinele cu susul în jos și fă-le un capac mic. Însiropează-le cu lichidul aromat preparat anterior, lasă-le să se scurgă pe un grătar și bate frișca până devine compactă. Umple savarinele cu frișcă și pregătește-te să le savurezi proaspete.