Ești în pană de idei și nu știi ce să mai faci de mâncare pentru tine și familia ta? Ei bine, în acest caz, ce-ai spune de niște chifteluțe marinate cu sos? Îți garantăm că este un preparat extrem de gustos, al cărui sos nu este complicat de făcut, dacă urmezi instrucțiunile de mai jos. Ce mai aștepți? Lasă alte rețete, așează-ți sorțul și să ne apucăm de gătit!
Îți plac chifteluțele marinate? Dacă da, atunci ai nimerit exact unde trebuie! Dar ce ai spune să le servești împreună cu un sos delicios, care nu necesită foarte multe ingrediente și se face foarte ușor? Încearcă rețeta noastră și îți garantăm că nu vei regreta niciun moment alegerea făcută.
Pentru chifteluțe
Pentru sos
Citește și Ce să adaugi în carnea tocată pentru chiftele, ca să iasă moi și pufoase. Așa rămân întregi când le prăjești!
Chifteluțe:
Se toarnă cana de lapte peste pesmet și se lasă așa timp de 10 minute ca să se absoarbă. Ulterior, se amestecă ca să se obțină o consistență groasă. Acum, se toacă carnea și se adaugă peste ea sarea și piperul, oul, pesmetul cu lapte, pătrunjelul și doi căței de usturoi.
Se amestecă bine compoziția, după care se umezesc mâinile cu puțin ulei și se formează chifteluțele. În final, se adaugă ulei într-o tigaie și se prăjesc chifteluțele. Când sunt rumenite bine, se scot din tigaie și se pregătește sosul.
Sos:
În aceeași tigaie în care s-au prăjit chifteluțele, se pune ceapa tăiată sub formă de cubulețe și doi căței de usturoi și se lasă puțin să se călească.
Ulterior, se adaugă roșiile pasate, pasta de tomate și se amestecă foarte bine, apoi se lasă să fiarbă timp de 10 minute. Se adaugă sare și piper după gust, dafinul și zahărul și se amestecă foarte bine.
După câteva minute, se adaugă chifteluțele în sos, se amestecă și se lasă să mai fiarbă circa un sfert de oră. Spor la treabă și poftă bună!
Gresit: in sosul de ostropel, nu se pune, si Cimbru, ci numai Usturoi Piper si Dafine, apoi,la final, o lingurita de Otet! Atat! Problema este ca Dafinele nu mai au puterea dinainte! Nu mai emana acel Parfum puternic !Pofta Buna!
Gresit: in sosul de ostropel, nu se pune, si Cimbru, ci numai Usturoi Piper si Dafine, apoi,la final, Sare si o lingurita de Otet! Atat! Problema este ca Dafinele nu mai au puterea dinainte! Nu mai emana acel Parfum puternic !Pofta Buna!