Secretul celui mai gustos piure de cartofi. Ce ingredient special să adaugi când preparatul este aproape gata. Trucul folosit de majoritatea bucătarilor

Numai așa îl vei pregăti de acum înainte
Secretul celui mai gustos piure de cartofi. Ce ingredient special să adaugi când preparatul este aproape gata. Trucul folosit de majoritatea bucătarilor

Piureul reprezintă un fel de mâncare gătit foarte des în bucătăriile românilor. Acestea este folosit în general drept garnitură pentru diferite tipuri de friptură sau alte feluri de mâncare. Toată lumea folosește rețeta clasică: cartofi fierți și pisați, unt, smântână sau lapte, în funcție de preferințe. Ei bine, a apărut o nouă rețetă de piure, foarte interesantă!

Cum să pregătești un piure deosebit. Ingredientul pe care să-l adaugi în rețetă

Dacă și tu obișnuiai până acum să faci rețeta clasică de piure, iar că vei afla acum și de o alternativă. Ce ai nevoie în plus? Un singur ou! Află de mai jos cum trebuie să prepari totul astfel încât să te bucuri de un piure foarte gustos și fin.

În general, piureul este cremos atunci când folosești smântână, unt sau lapte în compoziția sa. Ei bine, aceste ingrediente pot fi înlocuite cu un ou. Este un truc folosit de foarte mulți bucătari, iar la final obțin cel mai fin piure de cartofi. Tot ce ai de făcut este să spargi un ou în el atunci când este aproape gata, potrivit click.ro.

Vezi și – Cum să faci piure de cartofi la microunde. Trucul simplu și rapid dezvăluit de un celebru bucătar

Alte lucruri de care să ții cont atunci când pregătești piure de cartofi

Pentru a te asigura că nu va fi un piure cu cocoloașe trebuie să ții cont de o regulă simplă. Cunoscutul vlogger Bărbosu spune că nu este deloc indicat să folosești apă atunci când faci piure. De asemenea, recomandă smântâna lichidă în loc de lapte, iar aceasta neapărat să fie încălzită. Untul trebuie să fie integrat treptat, exact ca în procedura pentru maioneză.

„Cel mai mare dușman al piureului este apa, ea nu are niciun gust. Așa că după ce îi fierbeți, trebuie să îi lăsați să se scurgă măcar două minute. Apoi, grasimea trebuie integrată, treptat, la fel ca la maioneză. Eu folosesc smântână lichidă în loc de lapte, e musai să fie încălzită, așa că puteți puneți puțină smântână, apoi o bucățică de unt, apoi iar smântână, apoi iar lapte. Vedeți ce cremos e?”, spune vloggerul culinar.

De asemenea, mai spun bucătarii celebri, dacă adaugi și câteva bucățele de ceapă alături de cartofi în timp ce fierb, piureul va deveni mult mai gustos decât credeai că poate ieși.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9.5 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *