Secretul celui mai pufos piure. Ce trebuie să adaugi neapărat în oală pentru un gust deosebit, va ieși delicios așa

Categoric nu-i vei putea rezista.
Secretul celui mai pufos piure. Ce trebuie să adaugi neapărat în oală pentru un gust deosebit, va ieși delicios așa

Nu este un lucru neobișnuit să ne petrecem serile în fața televizorului, savurând un pahar de vin, în timp ce urmărim emisiunile culinare. Aceste emisiuni ne oferă nu doar idei pentru preparate gustoase, ci și sfaturi prețioase. Unul dintre aceste secrete pe care le putem învăța de la profesioniști este importanța texturii piureului. Haideți să descoperim ce secret avem pregătit pentru voi astăzi.

De ce secrete trebuie să ții cont

Multe gospodine aleg să prepare acest preparat atunci când sunt obosite, deoarece este gustos, versatil și ușor de preparat. Totuși, pentru a obține un piure de cartofi cremos și delicios, trebuie să cunoaștem câteva secrete.

Prima regulă, de care trebuie să ținem cont, este să nu folosim niciodată cartofi roșii, deoarece aceștia sunt mult mai potriviți pentru prăjit. În plus, ei nu absorb lactatele la fel de bine ca cei albi, ceea ce poate afecta textura piureului, făcându-l mai puțin cremos.

Secretul celui mai pufos piure

Citește și: Câte minute se fierb cartofii pentru un piure absolut delicos. Secretul pentru un rezultat perfect

De asemenea, ar trebui să evităm cartofii care se sfărâmă prea ușor la fierbere, deoarece aceștia rețin prea multă apă și pot afecta consistența finală a piureului.

Un alt secret constă în utilizarea laptelui încălzit, dar nu fierbinte, iar dacă tot vorbim de secrete, cu toții știm că untul de calitate și bogat în grăsime ne ajută să obținem un piure de excepție, așa că nu trebuie să ne zgârcim când vine vorba de calitatea sa.

Ingrediente

  • 1 kg de cartofi albi pentru fiecare persoană
  • 150 g unt cu conținut mare de grăsime + 1 lingură unt pentru fierbere / la 1 kg cartofi
  • 200 ml lapte cald la 1 kilogram de cartofi
  • 2 linguri smântână
  • sare

Vezi și: Ce să pui în piureul de cartofi ca să fie mult mai gustos. Bucătarii francezi îl folosesc de mulți ani

Cum pregătești un piure delicios

Pentru a prepara un piure de cartofi cremos și delicios, trebuie să urmați acești pași:

  • Curățați cartofii de coajă și tăiați-i în cuburi sau felii.
  • Puneți cartofii într-o oală cu apă fierbinte, adăugând puțină sare. Asigurați-vă că apă acoperă cartofii.
  • Fierbeți-i la foc mediu timp de aproximativ 20-30 de minute sau până când aceștia pot fi ușor străpunși cu o furculiță.
  • În oală puteți adăuga și o cantitate mică de unt pentru un gust bogat.
  • După ce cartofii s-au fiert, scurgeți-i de apă și puneți-i într-un bol sau în aceeași oală în care au fiert.

Te poate interesa și: Nu mai fierbe cartofii în apă. Altul e secretul pentru cel mai fin și pufos piure de-ți plouă în gură

  • Adăugați untul și o cantitate de sare și începeți să zdrobiți cartofii.
  • După ce untul a fost absorbit, începeți să adăugați laptele treptat, turnându-l puțin câte puțin, în timp ce continuați să zdrobiți cartofii.
  • După prima tură de lapte, adăugați smântână.
  • Continuați să adăugați lapte în funcție de consistența dorită a piureului.
  • Gustați piureul și adăugați sare, în funcție de preferințele personale.
  • Urmând acești pași, veți obține un piure de cartofi delicios și foarte cremos.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
7 3 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *