Secretul clătitelor care nu se lipesc de tigaie. Ce să adaugi în aluat ca să iasă pufoase și să nu se mai rupă

Așa vor ieși pufoase și nu se vor lipi de tigaie
Secretul clătitelor care nu se lipesc de tigaie. Ce să adaugi în aluat ca să iasă pufoase și să nu se mai rupă

Clătitele sunt, fără îndoială, extrem de delicioase și nimeni nu poate refuza o porție. De regulă, acestea se pregătesc extrem de simplu, dar, uneori, se pot lipi de tigaie. Dacă vrei să nu te confrunți cu această problemă, este important să adaugi în aluat un anumit ingredient. Iată despre ce este vorba!

Ce trebuie să pui în aluatul de clătite ca să nu se mai rupă și să iasă pufoase

Clătitele se numără printre deserturile preferate de români. De cele mai multe ori, acestea sunt umplute cu gem, dulceață sau cremă de ciocolată. Indiferent de alegere, ele sunt extrem de delicioase și multe gospodine le pregătesc atunci când au poftă de ceva dulce.

La prima vedere, procesul de preparare nu pare complicat, însă, uneori, aluatul de clătite se poate lipi de tigaie. Ce să faci ca să eviți acest lucru? Ei bine, noi te-am sfătui să adaugi puțin griș.

Datorită acestui ingredient-minune, clătitele tale nu se vor mai prinde de tigaie și, implicit, nu se vor mai rupe. În plus, acestea vor ieși mult mai pufoase și mai delicioase.

Te-ar mai putea interesa și Secretul pentru cele mai pufoase clătite americane. Cu ce să amesteci de fapt făina. Vor ieși delicioase!

Rețetă de clătite

Ingrediente

  • trei ouă
  • 300 de grame de făină
  • 300 de mililitri de lapte
  • 250-300 mililitri de apă minerală
  • un praf de sare
  • un plic de zahăr vanilinat
  • 50 de mililitri de ulei pentru prăjit
  • o linguriță de griș

Mod de preparare

Se ia un bol și se adaugă toate ingredientele enumerate mai sus, în afară de griș. Acum, se ia un mixer și se amestecă foarte bine până se omogenizează. La final, ar trebui să rezulte un aluat neted, fără cocoloașe.

Ulterior, urmeză coacerea clătitelor, care nu este deloc simplă dacă nu știi cum să o faci. Ei bine, mai întâi de toate, se toarnă un polonic din compoziție în tigaie încinsă.

În momentul în care marginile clătitei încep să devină aurii, aceasta se întoarce. Însă, nu înainte de a adăuga puțin griș. Astfel, clătita nu se va mai rupe și va ieși mai pufoasă. Spor la treabă și poftă bună.

Te-ar mai putea interesa și Câte linguri de făină se pun prima dată în aluatul de clătite. Nu vei mai da greș niciodată și nu se mai fac cocoloașe!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
8.7 29 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *