Secretul coreencelor pentru un ten perfect. Ce obișnuiesc să folosească pentru o piele fără imperfecțiuni

Ce obișnuiesc să facă pentru un ten impecabil

Scris de: Oana Matei

27 Apr. 2023

Secretul coreencelor pentru un ten perfect. Ce obișnuiesc să folosească pentru o piele fără imperfecțiuni

Te-ai întrebat vreodată de ce coreenii au un ten frumos, fără imperfecțiuni? În Coreea de Sud, ritualurile de frumusețe sunt tradiții care se transmit de la mamă la fiică. Un ten neted și luminos sunt o reflectare a sănătății și a armoniei dintre corp și minte.

Secretul coreencelor pentru un ten perfect. Stratificare sau arta Saho

În ultima vreme, datorită rețelelor de socializare, am aflat multe despre secretele îngrijirii tenului de la influencerii asiatici. De asemenea, pe piața românească de cosmetice, există un trend, în creștere, a produselor de frumusețe de origine coreeană. În rândurile de mai jos vei afla care sunt ritualurile de îngrijire a coreencelor pentru un ten perfect.

Saho ( さほ) este denumirea coreeană, preluată de la japonezi, pentru rutina de îngrijirea a tenului, iar în termenii noștri s-ar traduce ”stratificare”. De fapt Saho, este un ritual de îngrijire a pielii inspirat de  codul de etichetă Saho  pentru ceremonia japoneză a ceaiului. Acest ritual ajută la obținerea tenului impecabil, prin demachiere dublă, hidratare dublă și aplicare dublă. Hai să vezi în ce constă acest ritual extraordinar de îngrijire a tenului:

Demachierea dublă

Demachierea dublă se face în doi pași:

  • Pasul 1: demachierea tenului cu ulei, precum ulei de ricin sau de cocos. Se pot folosi și alte uleiuri care permit o clătire rapidă.
  • Pasul 2: demachierea tenului se face cu produse pe bază de apă, precum apa micelară . Cu textura sa aproape spumosă, apa micelară pentru demachiere, curăță delicat, dar profund, fără a provoca iritații. Și în plus, nu necesită clătire. De asemenea, se recomandă folosirea unui tonic cu vitamina C. Demachierea dublă corespunde rutinei de dimineață și de seară, înainte de culcare.

Exfoliant blând

Pentru a avea pielea curată este necesar să aplici un exfoliant pentru îndepărtarea celulelor moarte. Pe lângă regenerarea pielii, exfoliantul pregătește epiderma pentru a integra mai bine produsele următoarelor etape. Ai grijă, însă, e necesar să îți cunoști tipul de ten! Când ai pielea sensibilă, un exfoliant blând este cea mai bună soluție. Pentru a nu irita prea mult pielea, este indicat să urmezi acest pas de două ori pe săptămâna.

Toner pentru un PH reechilibrat

Este timpul să aplici un toner. Această loțiune nu este la fel de renumită la noi, precum în Coreea de Sud, dar este plină de ingrediente active hidratante, permițând pielii să echilibreze nivelul PH-ului și să absoarbă mai bine produsele din rutină. Toarnă câteva picături de toner pe degete si întinde produsul pe piele.

Secretul coreencelor pentru un ten perfect. Ser pentru tratarea pielii

Fiecare piele are mici imperfecțiuni. Unii vor să reducă aspectul porilor, alții hiperpigmentarea sau  acneea. Serurile vizează tocmai aceste probleme diferite. Aplicate pe zonele afectate, câteva picături din aceste produse sunt suficiente pentru a trata aceste probleme.

Vezi și Cum alegi crema potrivită pentru tenul tău. Trei lucruri esențiale de care trebuie să ții cont

Cremă hidratantă sau măști hidratante

După aplicarea tuturor produselor enumerate, penultimul pas al ritualului coreean necesită hidratarea maximă a pielii ei. Pentru aceasta, o cremă hidratantă pe bază de acid hialuronic este excelentă pentru a atrage moleculele de apă și pentru a hidrata pielea pentru mai mult timp. Acidul hialuronic este ingredientul activ din care va rezulta efectul pielii de sticlă .

Dacă cremele nu sunt prima alegere, poți opta pentru măști hidratante. Măștile hidratante conțin colagen, ceai verde și glicerină. Se lasă masca pe față aproximativ zece minute înainte de a fi îndepărtată. Pielea va fi mai relaxată și mai luminoasă odată ce ingredientele active au fost impregnate în piele.

Masca de noapte regeneratoare

În Coreea de sud măștile de somn au ajuns chiar să detroneze cremele de noapte. Motivul ? Ingredientele active conținute în măștile de noapte sunt mai bine absorbite în timpul somnului, când are loc regenerarea celulară. La trezire, pielea este netezită și tenul proaspăt.

Vezi și Crema minune pentru a-ți întineri mâinile cu 10 ani. Rapid și simplu de pregătit, ai nevoie doar de 3 ingrediente banale

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9.1 35 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *