Vrei ca mușcatele tale să înflorească spectaculos? A fost dezvăluit un truc foarte important în acest sens! Află ce ai de făcut pentru o curte plină de flori.
Mușcatele sunt printre cele mai îndrăgite flori de către români. Drept dovadă le poți vedea în multe grădini sau în ghivece agățate pe la colțurile caselor. Ce trebuie să faci pentru a face și mai multe flori și să fie mai rezistente?
În general, mușcatele se pot usca destul de repede dacă nu sunt îngrijite corespunzător. De-a lungul timpului florarii au descoperit câteva trucuri de ajutor pentru ca mușcatele să fie cât mai bogate.
Aceste soluții naturale trebuie aplicate în perioada înmuguririi. Una dintre ele conține ca ingredient de bază uleiul de ricin, ce ajută florile să devină mai bogate și mai rezistente. Ce ai de făcut? Toarnă într-un pulverizator apă șezută peste noapte, la temperatura camerei la care adaugă o linguriță de ulei de ricin. Agită totul foarte bine. Uleiul trebuie să se împartă în particule foarte mici, prin tot lichidul. Imediat după ce ai făcut asta, stropește mușcatele.
O altă variantă este apa cu iod. Pune câteva picături într-un litru de apă. Pune câte 50 de ml la marginea ghiveciului și să nu exagerezi, altfel rădăcinile vor suferi.
Pe timpul verii mușcatele au nevoie de îngrășământ de două ori pe lună. Primăvara și toamna le este necesar doar o dată pe lună, iar în timpul iernii deloc. De asemenea, mușcatele au nevoie de lumină, fie că este vorba de lumină naturală, fie artificială.
Vezi și – Cu ce se udă mușcatele pentru o înflorire spectaculoasă. Trucul special pe care puțini îl știu
De-a lungul timpului au apărut și câteva superstiții despre mușcate. Se spune despre aceste plante că atrag energia pozitivă în casă și îi protejează pe oameni de spiritele rele, certuri sau ghinioane. Aroma lor ar ajuta la prevenirea depresiei și întărește sismul imunitar. De asemenea, mușcatele atrag dragostea.
Totodată, puțini știu că frunzele de mușcată sunt bune pentru prevenirea răcelii și a durerilor de cap. Purifică aerul din spațiile interioare și „împrăștie” doar aerul ușor respirabil. În același timp, absoarbe umezeala dintr-o casă.
Vezi și – Până la ce temperatură rezistă mușcatele afară. Greșeala pe care o fac foarte multe românce