Secretul găluștelor perfecte. Acest preparat este versatil și se poate folosi în mai multă feluri de mâncare. De la ciorbe și supe, până la tocănițe sau chiar deserturi. Însă chiar dacă sunt cu adevărat delicioase, indiferent de mâncarea în care sunt incluse, pentru unele gospodine prepararea lor este o adevărată aventură. După câteva încercări eșuate, în care găluștele nu au ieșit așa cum și-ar fi dorit, multe dintre ele au renunțat să mai facă astfel de feluri de mâncare. În cele ce urmează vă prezentăm o rețetă simplă cu care cu siguranță nu vei da greș. Găluștele îți vor ieși perfecte și delicioase.
Înainte de toate trebuie să vedem ce ingrediente ne trebuie pentru a face găluște. Ingredientul principal este grișul.
Separăm albușul de gălbenuș, după care se bate spumă cu sare. Adăugăm gălbenușul în timp ce batem în continuare. Apoi se toarnă grișul în ploaie , până când compoziția capătă consistența unei creme groase. După ce s-a încorporat, se lasă 5 minute și apoi se ia cu lingurița din compoziție. În momentul în care o pui în supă, compoziția trebuie să se desprindă singură, sau eventual să scuturi lingurița.
Când găluștele rămân întregi, se pune o ceașcă de apă rece în supă, se acoperă vasul cu un capac și se fierbe la foc domol până cresc frumos și cad la fund. Din când în când se adaugă în supă o ceșcuță cu apă rece. Găluștele vor crește astfel frumos și vor fi pufoase.
Există cazuri în care găluștele se vor împrăștia prin oală. În această situație, poți relua procedeul de la început. Îți recomandăm ca înainte de a pune compoziția în supă să încerci să pui doar o singură linguriță din aceasta pentru a vedea dacă mai este nevoie de griș, sau, dimpotrivă, este prea mult. În cea din urmă situație, mai bateți un albuș și intergrează-l în compoziție.
Un truc folositor pentru a face ca găluștele tale să nu se desprindă este să înfierbânți lingurița în supă înainte de a lua compoziția. În acest fel amestecul nu se va prinde de ea.
Ca să puneți găluștele în supă, puteți să vă ajutați și cu o altă linguriță, mutând compoziția de pe una pe cealaltă.
În timpul fierberii, găluștele se vor întoarce singure, iar dacă nu se întâmplă așa, le puteți întoarce voi și pe partea cealaltă.
Poftă bună!