Secretul găluștelor perfecte. Ce trebuie să faci ca să nu se desfacă

Există un truc simplu care va face ca găluștele să nu se desfacă în supă
Secretul găluștelor perfecte. Ce trebuie să faci ca să nu se desfacă

Secretul găluștelor perfecte. Acest preparat este versatil și se poate folosi în mai multă feluri de mâncare. De la ciorbe și supe, până la tocănițe sau chiar deserturi. Însă chiar dacă sunt cu adevărat delicioase, indiferent de mâncarea în care sunt incluse, pentru unele gospodine prepararea lor este o adevărată aventură. După câteva încercări eșuate, în care găluștele nu au ieșit așa cum și-ar fi dorit, multe dintre ele au renunțat să mai facă astfel de feluri de mâncare. În cele ce urmează vă prezentăm o rețetă simplă cu care cu siguranță nu vei da greș. Găluștele îți vor ieși perfecte și delicioase.

Secretul găluștelor perfecte. Cum să le prepari ca să nu se desfacă

Înainte de toate trebuie să vedem ce ingrediente ne trebuie pentru a face găluște. Ingredientul principal este grișul.

  • 1 ou;
  • 50 de g de griș;
  • 2 l de supă;
  • sare

Mod de preparare

Separăm albușul de gălbenuș, după care se bate spumă cu sare. Adăugăm gălbenușul în timp ce batem în continuare. Apoi se toarnă grișul în ploaie , până când compoziția capătă consistența unei creme groase. După ce s-a încorporat, se lasă 5 minute și apoi se ia cu lingurița din compoziție. În momentul în care o pui în supă, compoziția trebuie să se desprindă singură, sau eventual să scuturi lingurița.

Când găluștele rămân întregi, se pune o ceașcă de apă rece în supă, se acoperă vasul cu un capac și se fierbe la foc domol până cresc frumos și cad la fund. Din când în când se adaugă în supă o ceșcuță cu apă rece. Găluștele vor crește astfel frumos și vor fi pufoase.

Există cazuri în care găluștele se vor împrăștia prin oală. În această situație, poți relua procedeul de la început. Îți recomandăm ca înainte de a pune compoziția în supă să încerci să pui doar o singură linguriță din aceasta pentru a vedea dacă mai este nevoie de griș, sau, dimpotrivă, este prea mult. În cea din urmă situație, mai bateți un albuș și intergrează-l în compoziție.

Un truc folositor pentru a face ca găluștele tale să nu se desprindă este să înfierbânți lingurița în supă înainte de a lua compoziția. În acest fel amestecul nu se va prinde de ea.

Ca să puneți găluștele în supă, puteți să vă ajutați și cu o altă linguriță, mutând compoziția de pe una pe cealaltă.

În timpul fierberii, găluștele se vor întoarce singure, iar dacă nu se întâmplă așa, le puteți întoarce voi și pe partea cealaltă.

Poftă bună!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9.6 5 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *