Supa cu găluște este un fel de mâncare preferat de foarte mulți oameni. Chiar dacă inițial pare dificil de făcut, specialiștii spun că este mai simplu decât pare. Iată mai jos secretul găluștelor pufoase și gustoase:
Separă mai întâi albușul de gălbenuș. Bate albușul până când se formează o spumă tare. Apoi bate și gălbenușul cu puțin sare și amestecă-l cu cele două linguri de ulei. Toarnă gălbenușul peste albuș, incorporându-l ușor cu o furculiță de jos în sus. Grișul se adaugă în ploaie, puțin câte puțin. În același timp amestecă ușor. Pentru ca găluștele să fie pufoase e bine să incorporezi grișul foarte ușor, cu mișcări lente. Compoziția va fi destul de moale, dar după timpul de odihnă, 10-15 minute, grișul se umflă, iar compoziția este gata.
După ce ai respectat timpul de odihnă, de 10-15 minute iar consistența compoziției s-a schimbat, vei putea începe să modelezi găluștele. Este indicat să umezești lingura folosită pentru modelarea lor. Folosește o cană cu apă pentru a te asigura că lingura este mereu udă. O altă variantă ar fi să înmoi lingura în supa în care urmează să pui găluștele. Ele se modelează după preferințe, mai mari sau mai mici. Important: ele își vor modifica volumul aproape de trei ori.
Găluștele de griș se fierb în apă sau direct în supa de pui. A doua variantă conferă o savoare deosebită găluștelor, scrie fucsia.ro. Singura problemă în această situație este faptul că vor rămâne în supă resturile de la găluște, acele firimituri mici. Ele pot fi îndepărtate ușor cu o spumieră.
De reținut atunci când pregătești găluște: nu le pune în apă clocotită deoarece riști să se spargă și să se împrăștie. Pentru a nu se întări și pentru a lua gustul supei de pui este indicat ca găluștele să fie fierte la foc mic. Ele se fierb aproximativ 12 minute, în funcție de dimensiunea lor. Opțional pot fi întoarse o dată pe partea cealaltă, dar cu mare grijă deoarece se pot rupe. Nu este un pas neapărat necesar. După ce ai oprit focul, lasă oala cu capacul pus timp de încă 10 minute.