Secretul pe care orice gospodină ar vrea să-l știe. Când se adaugă bulionul în ciorbă, de fapt. Greșeala care îi strică tot gustul

Reguli de care e bine să ții cont
Secretul pe care orice gospodină ar vrea să-l știe. Când se adaugă bulionul în ciorbă, de fapt. Greșeala care îi strică tot gustul

Ciorba reprezintă un fel de mâncare de bază în bucătăria tradițional românească. Este o mâncare gustoasă, ușor de digerat, iar dacă este consumată des oferă foarte mulți din nutrienții necesari organismului pentru a funcționa așa cum trebuie. Există multe rețete pentru diferite tipuri de ciorbă. Vei afla de mai jos un secret important, despre momentul în care se adaugă bulionul sau roșile în ciorbă.

De ce este important ca oamenii să consume ciorbă

Ciorba este un amestec de legume, cu diferite condimente și apă. Există tipuri de ciorbă și cu carne. Este un fel de mâncare foarte important deoarece suplinește consumul de alte lichide necesare hidratării pe durata unei zile întregi. Consumată zilnic, ciorba are efect antioxidant, ajută la prevenirea constipației și oferă o bună parte din nutrienții necesar zilnic pentru organism.

Când trebuie să pui roșiile sau bulionul în ciorbă

Pentru un gust foarte bun al ciorbei este necesar ca în compoziția sa să pui roșii sau bulion. Dar care este momentul în care se pun bulionul sau roșiile în ciorbă? Află de mai jos ce greșeală să nu mai repeți de acum înainte!

Potrivit specialiștilor, sucul de roșii sau bulionul se adaugă în ciorbă atunci când aceasta e aproape gata. Dacă faci greșeala să pui bulionul încă de la început, legumele se vor întări și se vor fierbe mai greu. Astfel, multe dintre vitamine se fierb.

Dacă alegi să faci o ciorbă de lgume cu roșii întregi, trebuie să știi că este indicat să toci mărunt toate legumele și să le pui mai întâi la călit, dar fără roșii. Abia după ce legumele prind puţină culoare translucidă, poți adăuga roşiile, după care mai amesteci un minut. Mai apoi, adaugă apă şi asezonează după gust, iar apoi lasă să fiarbă, la foc mic, până când legumele sunt făcute. Astfel, ciorba va fi mult mai gustoasă dacă ții cont de câteva reguli simple!

De ce nu este indicat să consumi ciorbă seara

Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi a lăsat un sfat foarte important pentru cei care preferă să mănânce multă ciorbă.

”Atenție la masa de seară! Evitați să mâncați supe sau ciorbe și pregătiți o masă cu legume și proteine animale (pește). Orice consum de grăsimi, brânzeturi, amidonoase sau carne grasă va fi greu de digerat.

Pentru cei care preferă supele la cină, profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi spune că bine ar fi să renunţe la acest obicei. Motivele?

Supele pot declanşa pusee de hipertensiune nocturnă. Ca şi ciorbele, supele conţin o cantitate mare de aminoacizi. Pe parcursul nopţii, aceşti aminoacizi pot amplifica tensiunea arterială.” se arată pe pagina de Facebook a fostului director al Institutului de Cercetări Alimentare.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
8 6 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *