Secretul pentru a obține cel mai pufos și gustos cozonac. Ce ingredient special adaugă chef Sorin Bontea, rețeta completă

Rețeta celebrului chef, pas cu pas
Secretul pentru a obține cel mai pufos și gustos cozonac. Ce ingredient special adaugă chef Sorin Bontea, rețeta completă

Chef Sorin Bontea are propria sa rețetă de cozonac. Descoperă mai jos care sunt ingredientele și respectă-i indicațiile pentru a obține acest desert pufos. Chiar dacă nu ai mai făcut până acum cozonaci, aceasta este una dintre cele mai simple rețete.

Rețeta de cozonac a lui chef Sorin Bontea. Cum prepară el acest desert

Ingrediente:

  • 1 kg făină
  • 350 gr zahăr
  • 8 gălbenușuri
  • coaja rasă de la o lămâie
  • coaja rasă de la o portocală
  • 50 ml de ulei
  • 1/2 linguriță de sare
  • 14 g de drojdie uscată
  • 1 esență de vanilie
  • 1 pachet de unt
  • 1 litru de lapte cu 3,5% grăsime
  • 150 g de zahăr
  • 8 albușuri
  • 80 g cacao
  • 250 g nucă pisată
  • 25 ml esență de rom

Vezi și – Cât timp se lasă aluatul de cozonac la dospit, de fapt. Secretul Gabrielei Cristea pentru a obține cozonaci pufoși și savuroși

Mod de preparare:

Se pun 400 ml de lapte la încălzit, iar separat, într-un bol mare se amestecă ingredientele uscate. Fă apoi o gaură în mijloc. Într-un alt castron amestecă gălbenușurile cu sarea până când se omogenizează. Topește 150 gr de unt, dizolvă zahărul în laptele cald, apoi adaugă ouăle amestecate cu sarea și altele și care ai topit zahărul. Amestecă totul foarte bine.

Pune apoi uleiul peste untul topit, iar când aluatul începe să se formeze, pune peste el în fir subțire din acest lichid. Coca se frământă până se încorporează tot uleiul și untul, astfel se obține un aluat pufos și fraged. Se lasă la dospit, iar între timp se pregătește umplutura.

Albușurile se bat spumă, obținând o bezea, apoi se adaugă cacao, nuci și esența de rom.

Împarte aluatul în patru și fă același lucru încă o dată cu jumătățile lor. Întinde una dintre cele patru bucăți într-un dreptunghi. Compoziția se împarte și ea în 4 și se întinde pe foaia în formă de dreptunghi. Foaia se rulează și se repetă același lucru și la celelalte trei foi. Se împletesc câte două rulouri. Tava se unge cu ulei, apoi se așază cozonacul și se mai lasă la crescut pentru 45 de minute. Se unge cozonacul cu un amestec de ou și lapte și puteți presăra și zahăr. Se lasă apoi la cuptor pentru 50 minute, la 170 grade.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9.5 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *