Secretul pentru ca bulionul să reziste până la un an fără să facă mucegai. Ce trebuie să faci când îl fierbi

Scris de: Stan Filon

02 Sep. 2023

Secretul pentru ca bulionul să reziste până la un an fără să facă mucegai. Ce trebuie să faci când îl fierbi

Gospodinele aflate la început de drum se întreabă care este secretul pentru ca bulionul să reziste până la un an fără să facă mucegai. Ei bine, noi vă spunem care este cea mai sigură metodă prin care să vă puteți bucura de bulion cel puțin pentru un an de zile.

Secretul pentru ca bulionul să reziste până la un an fără să facă mucegai

Toamna a venit, așa că gospodinele încep să facă proviziile pentru iarnă. Încep să pună la murat castraveți, gogoșari, gogonele, dar în curând va începe să miroasă și a zacuscă pe toate străzile. Regele toamnei este însă bulionul.

Roșu și gustos, bulionul parcă păstrează toate aromele verii. Chiar dacă pare ușor de făcut, multe gospodine au văzut pe pielea lor că nu este deloc așa. Dacă nu suntem atenți și nu facem lucrurile ca la carte, acesta se va mucegăi foarte repede și va ajunge la găleata de gunoi. Citește și Cum să faci aripioare de pui crocante, acasă, ca la KFC. Secretul rețetei delicioase dezvăluit de o celebră bucătăreasă

Secretul pentru ca bulionul sa reziste pana la un an fara sa faca mucegai
Secretul pentru ca bulionul sa reziste pana la un an fara sa faca mucegai

Cum se aleg roșiile

Așadar, trebuie să facem lucrurile așa cum trebuie, pentru a nu ne vedea banii aruncați la gunoi. În plus, dacă nu ne iese bulionul, vom fi nevoiți să apelăm la produsele din comerț, care știm cu toții că nu sunt mereu cele mai bune sau cele mai sănătoase. De aceea vă prezentăm cea mai bună rețetă de bulion, care ține cel puțin un an de zile.

În primul rând, trebuie să știm că nu toate roșiile sunt potrivite pentru bulion. Trebuie să alegi roșiile cărnoase, cu puține semințe și cât mai puțin suculente. Roșiile prunișoare sunt soiul cel mai bun pentru bulion deoarece au pulpa moale, dar plină și foarte puține semințe. Evită să folosești roșiile foarte mari și zemoase pentru bulion, deoarece vei fi nevoită să fierbi foarte mult lichidul să scadă și să rămână un produs consistent. În ceea ce privește cantitatea, pentru un an întreg vei avea nevoie de cel puțin 8 – 10 sticle de bulion pentru care poți fierbe o cantitate de 10 kilograme de roșii.

Ingrediente necesare:

  • 10 kilograme de roșii
  • 4 lingurițe de sare neiodată
  • 2 frunze de țelină
  • un sfert de rădăcină de hrean

Roșiile trebuie date prin mașina de tocat, prin tubul care separă cojile și semințele. Ele se pun la fiert cu sare și cu două frunze de țelină proaspătă. Când bulionul este fiert pe jumătate se adaugă și hreanul care menține culoarea roșie frumoasă și proaspătă.

Sucul de roșii se pune la fiert într-o oală înaltă, deoarece se umflă în prima fază. Se fierbe la foc potrivit pe aragaz sau la o temperatură de 90 de grade Celsius la plita cu inducție, aproximativ treapta 3. Bulionul trebuie supravegheat să nu dea pe foc, dar în general trebuie lăsat să fiarbă potrivit și să clocotească domol pentru a se evapora aproximativ jumătate din cantitatea de apă. Citește și Cea mai simplă reţetă de murături asortate. Secretul de 100 de ani ca să iasă crocante și să reziste la iarnă

Din momentul în care începe să clocotească, bulionul se mai fierbe aproximativ o oră. Dacă ai o cantitate mai mică de roșii, timpul poate să scadă la 40 – 45 de minute. Bulionul este gata când spuma se potolește și are o consistență de iaurt gros. Se toarnă în borcane sau sticle din sticlă. Foarte important, acestea trebuie să fie sterilizate în apă clocotită în prealabil. Apoi se pun capacele, se capsează bine și se pun să fiarbă într-o oală mare la bain-marie, pas foarte important și el. Din momentul în care clocotește bulionul în sticle, se mai fierb încă 40 de minute. Așa te asiguri că vei avea bulion cel puțin un an de zile.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cine este Roxana Mînzatu, femeia care a obținut postul de vicepreședinte al Comisiei Europene
8 9 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *