Ouăle prăjite sunt un mod popular de a găti ouă și sunt apreciate pentru atât pentru gustul lor delicios si versatilitatea lor. Ouăle prăjite pot fi gătite în mai multe moduri, în funcție de preferințele personale. Unele persoane preferă ouăle prăjite moi, cu gălbenușul moale și albușul mai puțin copt, în timp ce altele prefera ouăle prăjite bine făcute, cu gălbenușul tare si albușul complet copt. Dacă tigaia e mai uzată sau nu are înveliș antiaderent, se întâmplă, adesea, ca ouăle să se lipească de tigaie atunci când le prăjim. Cum poți ac evita această situație și ce truc genial să folosești, îți arătăm în articolul ce urmează.
Tigăile vechi, sau din diferite tipuri de materiale cum ar fi inox-ul sau fonta, nu au strat antiaderent care să împiedice lipirea alimentelor la prăjire. Pentru a împiedica această neplăcere, uite ce ingredient banal trebuie să presari în tigaie înainte de prepararea ouălor prăjite. Este vorba de făina de grâu. Trebuie să știi că nu va influența gustul sau textura preparatului de ouă.
În tigaia, încă rece, după ce torni uleiul, presară o lingură de făină și amestecă. Așteaptă ca uleiul să se încingă, apoi pune oul sau omleta la prăjit. Prin această metodă, vei observa că oul nu se va mai lipi de tigaie, și nici n vor mai sări stropi de ulei.
Atunci când gătești ouă, există riscul ca acestea să se lipească de suprafața tigăii sau a cratiței. Pentru a evita această problemă, există câteva trucuri simple:
Vezi și De ce să pui suc de lămâie în apa în care fierbi ouăle. Trucul te va surprinde total