Secretul pentru ca ouăle să nu se mai lipească. Ce trebuie să presari în tigaie, trucul simplu și eficient

Truc util în bucătărie

Scris de: Oana Matei

03 Apr. 2023

Secretul pentru ca ouăle să nu se mai lipească. Ce trebuie să presari în tigaie, trucul simplu și eficient

Ouăle prăjite sunt un mod popular de a găti ouă și sunt apreciate pentru atât pentru gustul lor delicios si versatilitatea lor. Ouăle prăjite pot fi gătite în mai multe moduri, în funcție de preferințele personale. Unele persoane preferă ouăle prăjite moi, cu gălbenușul moale și albușul mai puțin copt, în timp ce altele prefera ouăle prăjite bine făcute, cu gălbenușul tare si albușul complet copt. Dacă tigaia e mai uzată sau nu are înveliș antiaderent, se întâmplă, adesea, ca ouăle să se lipească de tigaie atunci când le prăjim. Cum poți ac evita această situație și ce truc genial să folosești, îți arătăm în articolul ce urmează.

Ce se pune în tigaie înainte de a prăji oul?

Tigăile vechi, sau din diferite tipuri de materiale cum ar fi inox-ul sau fonta, nu au strat antiaderent care să împiedice lipirea alimentelor la prăjire. Pentru a împiedica această neplăcere, uite ce ingredient banal trebuie să presari în tigaie înainte de prepararea ouălor prăjite. Este vorba de făina de grâu. Trebuie să știi că nu va influența gustul sau textura preparatului de ouă.

Cum se procedează?

În tigaia, încă rece, după ce torni uleiul, presară o lingură de făină și amestecă. Așteaptă ca uleiul să se încingă, apoi pune oul sau omleta la prăjit. Prin această metodă, vei observa că oul nu se va mai lipi de tigaie, și nici n vor mai sări stropi de ulei.

Reguli de care să ții cont când prăjești ouă

Atunci când gătești ouă, există riscul ca acestea să se lipească de suprafața tigăii sau a cratiței. Pentru a evita această problemă, există câteva trucuri simple:

  1. Utilizează o tigaie antiaderentă: tigaia antiaderentă este concepută pentru a preveni lipirea alimentelor, inclusiv a ouălor. Asigură-te că tigaia ta este într-o stare bună și curată înainte de a începe să gătești.
  2. Folosește unt sau ulei: adaugă puțin unt sau ulei în tigaie înainte de a adăuga ouăle. Acest lucru va ajuta la prevenirea lipirii ouălor și va crea o suprafață netedă pentru gătit.
  3. Încălzește tigaia înainte de a adăuga ouăle: asigură-te că tigaia ta este bine încălzită înainte de a adăuga ouăle. Acest lucru va ajuta la prevenirea lipirii ouălor și va permite ouălor să se gătească uniform.
  4. Adaugă puțină apă: în timpul gătitului, poți adăuga puțină apă în tigaie. Acest lucru va crea abur și va ajuta la prevenirea lipirii ouălor de suprafața tigăii.
  5. Adaugă sare după gătire: adăugarea de sare în timpul gătitului poate face ca ouăle să devină apoase. Este mai bine să adăugăm sare după ce ouăle sunt gătite.

Vezi și De ce să pui suc de lămâie în apa în care fierbi ouăle. Trucul te va surprinde total

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9 31 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *