Secretul pentru ca sarmalele să nu se prindă niciodată de oală. Ce trebuie să faci înainte de a le pune la fiert

Sfaturi numai bune de pus în practică
Secretul pentru ca sarmalele să nu se prindă niciodată de oală. Ce trebuie să faci înainte de a le pune la fiert

Îți dorești să pregătești sarmale, dar te temi că s-ar putea prinde de oală și să nu iasă așa cum ar trebui? Îți spunem mai jos secretul pentru ca sarmalele să nu se prindă niciodată de oală. Sfaturi utile pentru a obține un fel de mâncare excelent pentru masa de sărbători.

Sfaturi prețioase pentru prepararea sarmalelor

În primul rând specialiștii în domeniu spun că este bine să folosim amestec de carne de vită și porc, tocată. Dar sarmalele nu conțin doar carne, ci și varză, orez, condimente și sunt învelite în frunze de varză sau viță de vie. Pentru a obține sarmale gustoase se pot adăuga cartofi rași pe răzătoare mică și storși de zeamă, dar și două felii de pâine uscată înmuiată în apă și stoarsă apoi. Se spune despre cartof că transformă sarmalele într-o mâncare mai ușoară pentru stomac.

Oul este foarte important în compoziția de sarmale. El leagă carnea, orezul și legumele între ele. Este important să îl bați înainte de a-l pune în amestec, astfel încât albușul să nu rămân întreg. Nu adăuga prea mult orez sau prea multă ceapă în compoziție pentru ca gustul final să nu fie predominant de ceapă.

Frunzele de viță de vie sau cele de varză nu trebuie să fie groase sau bătrâne deoarece vor rămâne tari. Cele mai bune frunze de viță de vie sunt cele culese de aproape de capătul crengii de vie, iar cele de varză să nu aibă cotorul tare.

Secretul pentru ca sarmalele să nu se prindă niciodată de oală

Sarmalele ar trebuie fierte fie în borș, fie în apă în care a fost adăugat puțin oțet. Totul fără a transforma lichidul de fierbere într-unul acru. Dacă folosești foi de viță puse la sare sau varză murată, este indicat să le lași pentru puțin timp la desărat.

Pentru a te asigura că nu se prind de oală folosește frunze de varză rupte sau coajă de vie. Este indicat ca sarmalele să fie puse la fiert în vase de ceramică sau metalice. Se poate întâmpla uneori ca sarmalele să fie moi și să aibă un aspect neplăcut. Acest lucru se întâmplă din cauză că sunt fierte prea mult timp în prea multă apă.

Pentru un gust deosebit al sarmalelor, pe lângă ele în oală se adaugă: șorici, costiță, bucăți de șuncă afumată, ciolan de porc afumat, cimbru, mărar sau bucăți de roșii. Totul în funcție de preferințele fiecăruia.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
8.4 9 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *