Secretul pentru cea mai bună ciorbă de perișoare. Ce să faci neapărat ca să nu se sfărâme perișoarele

Ține cont de acest truc pentru ca preparatul tău să iasă gustos
Secretul pentru cea mai bună ciorbă de perișoare. Ce să faci neapărat ca să nu se sfărâme perișoarele

Ciorba  de perișoare este una dintre cele mai populare mâncăruri de la noi. Pentru că este un preparat ușor, care conține doar legume și carne macră, se poate servi în orice moment al zilei. Există nenumărate rețete de ciorbă de perișoare, dar secretul unui preparat gustos constă în pregătirea perișoarelor. Iată ce trebuie să faci ca să nu se sfărâme.

Secretul pentru cea mai bună ciorbă de perișoare

Ciorbele și supele sunt preparate des întâlnite în întreaga lume. La noi, aproape că nu există restaurant care să nu aibă în meniu câteva sortimente de cirobe sau supe. Una dintre cele mai răspândite ciorbe este cea de perișoare. Pe lângă faptul că este ușor de gătit, este și un preparat care nu are atât de multe calorii, deci nu îngrașă.

Dar ca la orice rețetă, și în cazul acestui fel de mâncare există anumite secrete pe care trebuie să le cunoaștem pentru ca preparatul nostru să iasă gustos. Iar cel mai important dintre ele constă în pregătirea perișoarelor.

Gospodinele știu că cel mai mare eșec este ca perișoarele să se sfărâme în ciorbă. De aceea, pentru a evita acest lucru, este esențial să știm ce fel de carne să folosim. Iar cea mai potrivită carne pentru ca perișoarele să nu se sfărâme este cea macră. Dacă folosești carne grasă, biluțele vor fi sfărâmicioase.

Citește și: „Secretul celei mai delicioase ciorbe de perișoare. Va ieși ca la mama acasă

Ingrediente pentru ciroba de perișoare

  • 3 morcovi (cca 400 gr)
  • 1 gulie (cca 100 gr)
  • 1 rădăcină pătrunjel (cca 150 gr)
  • 1 felie țelină (cca 50 gr)
  • 1 ceapă mică (cca 50 gr)
  • 30 ml ulei
  • 8 costițe porc (sau oase porc)
  • 1 lingură sare
  • 1 lingură vegeta de casă
  • 1 ardei mic verde
  • 2 roșii
  • 1 lămâie (sau sare de lămâie sau borș)

Amestec pentru perișoare

  • 700 gr carne tocată de doua ori
  • 1 ceapă medie
  • 120 gr orez cu bob lung
  • 1 linguriță sare
  • 1 linguriță piper
  • 1 lingură făină
  • 10 fire pătrunjel
  • 2 ouă

Citește și: „Cât orez se pune la perișoare, de fapt. Multe gospodine greșesc rețeta și nu ies gustoase

Mod de preparare

Într-un bol mare se adagă carnea de vită, oul, ceapa tocată mărunt, pătrunjelul tocat și condimentele (boia, sare, piper, iar unii folosesc puțin chimen în anumite zone ale României). Se amestecă totul foarte bine, până când compoziția se omogenizează.

Formează perișoare micuțe cu mâna sub forma unor biluțe. Între timp, se pune apa la fiert împreună cu restul ingredientelor tocate mărunt: roșii, dovlecei, țelină, ardei grași, morcov și ceapă. După acest pas, pune perișoarele și lasă totul să fiarbă timp de 25-30 de minute.

Nu uita că după ce ai dat totul la fiert trebuie să mesteci constant în ciorbă. La final se adaugă sarea și leușteanul proaspăt tocat mărunt.

Când servești o porție de ciorbă de perișoare, poți adăuga, pentru un plus de savoare, o lingură de smântână în farfurie. De asemenea, ciorba de perișoare se poate servi și cu ardei iute lângă.

Poftă bună!

Sursa: Playtech.ro

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9.4 5 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *