Secretul pentru cea mai bună maioneză de casă. Ingredientul care o face fină și pufoasă, cu această rețetă nu dai greș

Află ce ingredient să folosești pentru ca maioneza să fie pufoasă

Scris de: Oana Matei

10 Sep. 2023

Secretul pentru cea mai bună maioneză de casă. Ingredientul care o face fină și pufoasă, cu această rețetă nu dai greș

Secretul pentru cea mai bună maioneză de casă. Maioneza este sosul cremos și delicios pe care îl adăugăm în salate, sandwich-uri și diverse rețete culinare. Pentru mulți, prepararea maionezei este un adevărat mister. Sunt unii care o prepară fără niciun efort, iar pentru alții este o misiune imposibilă. Dacă v-ați confruntat cu acest lucru, încercați această rețetă simplă și delicioasă care include un ingredient secret pentru a face maioneza extrem de fină și pufoasă.

Secretul pentru cea mai bună maioneză de casă

Deși ingredientele de bază (ouă, ulei, muștar, oțet și sare) rămân neschimbate, atenția se îndreaptă acum către un ingredient surpriză: laptele praf integral. Acest ingredient, la care mulți nu s-ar fi gândit vreodată să-l folosească în rețeta de maioneză, demonstrează că bucătăria este o artă în continuă evoluție.

Rețeta pentru maioneza cu lapte praf 

Ingrediente:

  • 2 ouă proaspete, la temperatura camerei
  • 1 lingură de muștar Dijon
  • 1 lingură de oțet alb
  • 1/4 linguriță de sare
  • 1 cană de ulei vegetal (de preferat ulei de floarea-soarelui)
  • 1 lingură de lapte praf integral

Ingredientul care o face pufoasă

Cum se prepară:

  1. Într-un bol mare, adaugă ouăle, muștarul, oțetul și sarea. Folosește un mixer de mână pentru a combina ingredientele la viteză medie până când compoziția devine omogenă.
  2. Începe să adaugi uleiul în fir subțire, continuând să amesteci în timp ce torni. Trebuie să obții o emulsie stabilă care începe să semene cu maioneza.
  3. Când ai adăugat aproximativ jumătate din ulei, oprește mixerul și adaugă laptele praf integral. Acest ingredient special va conferi maionezei consistența fină și pufoasă pe care o cauți.
  4. Continuă să adaugi uleiul rămas în fir subțire, mixând în continuare până când obții o maioneză cu textura dorită.
  5. Gustă și ajustează condimentele după preferințe.
  6. Transferă maioneza într-un borcan sterilizat și păstrează-l în frigider pentru până la o săptămână.

Vezi și Ai făcut maioneza greșit toată viața. În ce ordine se pun ingredientele, de fapt. Așa nu se va tăia niciodată

Maioneza de casă poate fi destul de dificilă de preparat, dar acest ingredient secret face ca procesul să fie mult mai simplu și rezultatul să fie mai fin și mai aerat decât cel obișnuit. Dacă aveți un pic de răbdare și țineți cont de instrucțiunile de mai sus, suntem siguri că veți obține cea mai bună rețetă.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
10 7 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *