Secretul pentru cea mai bună maioneză de post. Ingredientul care poate înlocui ouăle

Cum poți obține o maioneză delicioasă, de post, din ingrediente la îndemână

Scris de: Daoud Andra

15 Nov. 2022

Secretul pentru cea mai bună maioneză de post. Ingredientul care poate înlocui ouăle

Maioneza este unul dintre cele mai folosite sosuri în bucătărie. Este utilizată la diverse salate și preparate, pentru a le face mai cremoase și mai aromate sau pentru a lega ingredientele. În timpul postului însă, maioneza clasică trebuie înlocuită cu o variantă de post. Cum obții cea mai bună maioneză de post, fără ouă?

Rețeta de maioneză de post cu care nu dai greș

Maioneza este ingredientul care nu poate să lipsească din anumite preparate precum salata de boeuf sau ouăle umplute. Fiind un sos pe bază de gălbenuș de ou și ulei, în timpul postului mulți oameni o evită. Te poți bucura însă de preparatele cu maioneză în continuare, dacă alegi varianta vegetală a acestui sos.

În magazine se găsește maioneză de post gata pregătită, însă o poți face foarte ușor și acasă, din ingrediente la îndemână. Pentru a obține un sos dens și cremos poți apela fie la avocado, fie la cartofi, fie la pufuleți.

Maioneză din avocado

Pentru această maioneză de post ai nevoie de: 2 avocado bine copți, 2 lingurițe muștar, 2 lingurițe zeamă de lămâie, 100 ml ulei de floarea soarelui și un praf de sare. Pune toate ingredientele în afara de ulei la blender și mixează până când obții o pastă omogenă. Adaugă uleiul puțin câte puțin, continuând să mixezi fie cu un blender vertical, fie cu un mixer. Maioneza este gata și poate fi folosită.

Secretul pentru cea mai buna maioneza de post
Maioneza din avocado este o variantă delicioasă și sănătoasă

Maioneză din cartofi

Ingredientele pentru acest tip de maioneză sunt: 2 cartofi medii, 2 linguri suc de lămâie, 1 lingură muștar, 2-3 linguri ulei, sare. Pune cartofii la fiert în coajă, în apă cu sare. Când cartofii au fiert, scoate-i din apă și lasă-i la răcit. Curăță cartofii de coajă și pune-i într-un bol, unde îi vei pasa ca pentru piure. Adaugă sare, muștar și zeama de lămâie și amestecă bine. La final, adaugă câteva linguri de ulei și amestecă pentru a-l încorpora. Pentru a te asigura că maioneza este cât se poate de fină, o poți trece prin sită.

Maioneză din pufuleți

Pe cât de ciudat sună, pe atât de gustoasă și ușor de făcut este această maioneză. Ai nevoie de o jumătate de pungă de pufuleți cu sare, 100 ml ulei și 1 lingură de muștar. Pune pufuleții într-o strecurătoare și trece-i pe sub un jet de apă rece, pentru a se înmuia. Lasă să se scurgă excesul de apă, după care pune pufuleții în vasul blenderului și mixează. Adaugă muștarul și uleiul, puțin câte puțin, până când este încorporat. La final, poți adăuga zeamă de lămâie după gust, dacă vrei ca maioneza să fie mai acrișoară.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9.2 12 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *