Secretul pentru cea mai bună pască fără aluat. Ce e bine să faci după ce ai scos-o de la cuptor, rețeta va cuceri orice invitat

Rețeta cu care nu ai cum să dai greș

Scris de: Daoud Andra

03 May. 2024

Secretul pentru cea mai bună pască fără aluat. Ce e bine să faci după ce ai scos-o de la cuptor, rețeta va cuceri orice invitat

Pasca este un desert tradițional, asociat cu sărbătoarea Paștelui, de unde își are și numele. Se face, în mod tradițional, cu un aluat subțire și o umplutură de brânză cu stafide, însă există rețete adaptate pentru toate gusturile. Una dintre acestea este pasca fără aluat, pufoasă și cremoasă.

Cum să faci pască fără aluat, pas cu pas

În mod tradițional, pasca se face cu un strat subțire de aluat de cozonac și umplutură de brânză dulce și stafide. Cei care preferă varianta cu mai multă umplutură pot renunța complet la aluat și pot face pasca doar cu brânză. Pentru un rezultat cremos, pufos și delicios și pentru a obține o pască ce nu se va lăsa după ce s-a răcit, trebuie să ții cont de anumite trucuri.

Ingrediente:

  • 1 kg brânză de vaci
  • 400 g smântână slabă
  • 200 g zahăr
  • 100 g unt topit
  • 6 ouă
  • 100 g griș
  • 80 g amidon alimentar
  • un praf de sare
  • 1 lingură esență de vanilie sau un plic zahăr vanilat
  • coaja de la o lămâie (opțional)
  • stafide

Vezi și: La ce temperatură se lasă cozonacul la dospit. Trucurile de aur ale gospodinelor pentru a ieși incredibil de pufos și bun

Mod de preparare

Brânza scursă bine de zer se pune într-un bol și se amestecă cu smântâna, un praf de sare și zahărul. Se omogenizează cu o spatulă din silicon sau cu un tel, fără a folosi mixerul. Se adaugă apoi, pe rând, ouăle și se încorporează în compoziție. Apoi, se adaugă untul topit și răcit, vanilia și, opțional, coajă de lămâie.

Se încorporează amidonul cernut și grișul și se amestecă bine, astfel încât să nu se formeze cocoloașe. Stafidele se pun pentru 10 minute în apă fierbinte, pentru a se hidrata, apoi se scurg de apă și se adaugă în compoziție.

Vezi și: Cum obții un cozonac pufos ca la mama acasă. Trucuri pentru un rezultat de excepție

Se toarnă totul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se pune în cuptorul preîncălzit, la 170 de grade, timp de o oră sau până când se rumenește deasupra. Când este scoasă din cuptor, la mijloc trebuie să fie puțin moale. Se lasă la temperatura camerei până când se răcește, după care se scoate din formă. În acest fel, ne asigurăm că pasca este bine închegată și că nu se va rupe atunci când este scoasă din formă.

Pasca fără aluat se lasă la frigider pentru câteva ore sau peste noapte, înainte de a fi tăiată. Se poate servi simplă sau cu diverse topping-uri.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *