Plăcinta cu dovleac este, fără doar și poate, vedeta anotimpului de toamnă. Și pentru că suntem deja în luna octombrie, noi te-am sfătui să nu mai stai pe gânduri pentru a o prepara. Aceasta este foarte aromată, fragedă și absolut delicioasă. Iată însă ce să adaugi ca să iasă ca la patiserie. Toți apropiații se vor linge pe degete!
Tocmai ai trecut pe lângă o patiserie și ți s-a făcut brusc poftă de o plăcintă cu dovleac? Ei bine, nu te grăbi să o cumperi, fiindcă o poți prepara foarte ușor chiar la tine acasă. Ai nevoie doar de câteva ingrediente, iar gustul te va cuceri cu siguranță.
Proaspăt scoasă din cuptor, cu un ușor miros de scorțișoară și presărată cu puțin zahăr peste ea, plăcinta cu dovleac îți va răsfăța papilele gustative. Este numai bună pentru după-amiezile de toamnă! Acestea fiind spuse, hai să vedem care sunt ingredientele necesare acestei rețete extraordinare și care sunt secretele prepararii acestui tip de plăcintă.
Se curăță dovleacul de coajă, apoi se dă pe răzătoare. Ulterior, se pune dovleacul ras într-o cratiță, pe plită, și se călește, pentru circa un sfert de oră. Mai departe, se adaugă 150 de g de unt și, după ce s-a topit, se pune zahărul.
Se lasă pe foc încă 10 minute, timp în care se amestecă ușor. Ulterior, se lasă compoziția să se răcească. Se topește restul de unt, se lasă să se răcească și apoi se poate utiliza pentru a unge foile de plăcintă.
Se ia o foaie și se pune în tava tapetată cu hârtie de copt, după care se unge cu unt și tot așa se procedează cu încă două sau trei foi de placintă.
Acum, se adaugă compoziția de dovleac copt peste prima foaie, ulterior, peste a doua și peste a treia. La final, se unge plăcinta și se taie crudă cu un cuțit foarte bine ascuțit.
Se coace plăcinta în cuptorul preîncălzit la o temperatură de 180 de grade Celsius, timp de o jumătate de oră. Ulterior, se lasă să se răcească și se pudrează cu zahăr.