Secretul pentru cea mai bună prăjitură cu mere. Nici nu îți vei da seama că e de post, ingredientul pe care trebuie să-l adaugi

Iată ce trebuie să faci

Scris de: Oana Matei

19 Mar. 2023

Secretul pentru cea mai bună prăjitură cu mere. Nici nu îți vei da seama că e de post, ingredientul pe care trebuie să-l adaugi

Pentru că suntem încă în perioada de post al Paștelui, vrem să te ajutăm cu cât mai multe idei pentru un meniu cât mai diversificat și gustos. Astăzi, îți aducem în atenție o prăjitură ”invizibilă” cu mere, care se prepară rapid și este absolut delicioasă. Această prăjitură de post cu mere este extrem de ușoară, cu puține calorii. Datorită ingredientelor, aroma prăjiturii este fină, în plus, vizual, vei avea senzația că prăjitura este formată doar din felii de mere, fiind legate între ele de un strat imperceptibil de aluat.

Cum se prepară prăjitura ”invizibilă” cu mere

Denumirea prăjiturii ca fiind invizibilă, se datorează faptului că prăjitura este compusă din felii de mere, tăiate foarte subțiri, legate cu un aluat ușor, ca de clătite sau de clafoutis, aproape insesizabil. Cu conținut scăzut de calorii, aproape 100% fruct, prăjitura invizibilă cu mere poate încorpora și alte ingrediente precum nuci, stafide, afine și  diverse arome, precum scorțișoară, vanilie sau caramel.

Pentru a prepara prăjitura cu mere, vei avea nevoie de o tavă de copt detașabilă, cu diametrul de 20- 22 centimetri.

Iată ingredientele necesare:

  • 6 mere
  • 200 mililitri lapte vegetal
  • 50 grame făină
  • 20 grame amidon
  • 1/2 plic praf de copt
  • 50 grame zahăr brun
  • extract de vanilie
  • un praf de sare

Vezi și Secretul celei mai bune plăcinte cu mere de post. Ingredientul care o face fragedă și gustoasă. Se va topi în gură

Mod de preparare

  1. Într-un castron se amestecă laptele vegetal cu zahărul și extractul de vanilie până se formează o spumă. Apoi se adaugă uleiul și se amestecă bine.
  2. Într-un alt bol se amestecă făina, cu amidonul, praful de copt și un praf de sare. Amestecul uscat se toarnă peste amestecul lichid.
  3.  Compoziția se amestecă bine cu un tel până când aluatul devine omogen, fără cocoloașe. Aluatul rezultat trebuie să fie ca un  aluat de clătite, să curgă ca o smântână mai subțire.
  4. Merele se curăță de coajă și de miez, apoi se taie felii subțiri ( 2mm) cu un cuțit foarte bine ascuțit.
  5. Feliile de mere se pun în bolul cu  aluat până sunt bine acoperite.
  6. Tava de copt se tapetează cu hârtie de copt. Aluatul cu feliile de mere se toarnă cu atenție, în tavă. Se netezește suprafață prăjiturii cu o spatulă.
  7. Prăjitura se dă la cuptorul preîncălzit la 200 de grade, pentru35-40 de minute sau până  când devine aurie.
  8. Prăjitura se servește cu sos caramel sau se pudrează cu zahăr pudră.

Vezi și Cum faci frișcă de post. Rețeta rapidă, pentru deserturi delicioase

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
7 40 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *