Ai poftă de o salată orientală? Acest fel de mâncare este potrivit pentru zilele în care este foarte cald. Se prepară repede și este și foarte sățioasă. Bucătarii celebri au dezvăluit chiar și un secret cu privire la această salată.
Bucătarii iscusiți au un mic truc atunci când pregătesc salata orientală. Vei afla de mai jos cum să o prepari tu și la final să te bucuri de un gust deosebit al acesteia.
Mai întâi curăță cartofii și taie-i în bucăți neuniforme mai mari. Pune-i într-o oală cu coaja rasă de la o lămâie, o lingură de vegeta, o lingură de rozmarin și apă cât să îi depășească. Se pun la fiert. Între timp castraveții se taie rondele subțiri și se pun la scurs într-o sită. Se taie măslinele, iar peste ele, într-un bol, se pun castraveții scurși. Urmează apoi celelalte ingrediente. Ceapa se taie julien și se pune la fiert cu oțetul și apa amestecând încontinuu. Se lasă la foc mic pentru aproximativ 10 minute. Atenție, ceapa nu trebuie să se fiarbă prea mult!
După ce s-a fiert se pune într-o sită pentru a se scurge lichidul, apoi se adaugă peste celelalte ingrediente. Când cartofii s-au fiert se pun și ei la scurs, apoi peste restul ingredientelor pentru salată. Spre final se adaugă maioneza, sarea și piperul și se amestecă totul foarte bine. Ultimul este pătrunjelul tocat mărunt.
De asemenea, în funcție de sezon și de gusturi, poți adăuga ingredientele preferate, pe lângă cele de bază, precum: ridichi, castraveți, pește afumat, castraveți murați, ardei kapia sau gogoșari în oțet, ciuperci marinate.
Această salată poate fi servite cu pâine prăjită sau ca garnitură pentru diferite tipuri de carne.