Secretul pentru cea mai bună vișinată de casă. Ingredientul special care transformă rețeta

Cea mai bună rețetă pentru cea mai bună vișinată
Secretul pentru cea mai bună vișinată de casă. Ingredientul special care transformă rețeta

Vișinata este una dintre licorile bahice cu foarte mare succes. Este foarte ușor de făcut în casă, însă unii nu știu cum să potrivească, exact, ingredientele și gustul. Reteța ce urmează este pentru voi, cei ce vreți să învățați cum se obține o vișinată ca la carte.

Rețeta pentru cea mai delicioasă vișinată

Deși de servit este foarte plăcut și de pregătit foarte ușor, dezavantajul este timpul îndelungat în care aceasta prinde gustul dorit. Rețeta de vișinată clasică are doar trei ingrediente: vișine, alcool și zahăr, fără niciun conservant sau alt ingredient „secret”. Există și unele persoane care adaugă și cireșe amare, ori zmeură, însă, în aceste situații, nu mai putem vorbi despre o vișinată veritabilă.

Pornind de la cele trei ingredinete, nu avem nevoie decât de 1 kilogram de vișine, 400 de grame de zahăr și alcool cât să cuprindă vișinele. Începem prin a spăla vișinele. Le îndepărtăm codițele și le alegem doar pe cele întregi, bine coapte și nepătate. Într-o sticlă cu gâtul larg punem un strat de vișine peste care puunem un rând de zahăr și tot așa până se termină vișinele.

Legăm sticla la gură cu un tifon și o lăsăm la loc cald până se topește zahărul iar vișinele își lasă zeamă. Din când în când, este bine să mai scuturăm sticla pentru ca zahărul și vișinele să se așeze cum trebuie. După ce zahărul se topește complet, adăugăm alcoolul cât să acopere vișinele, închidem sticla și o punem la un loc răcoros.

Există două variante pentru obținerea licorii gata de consumat. Macerarea lentă, ce presupune ținerea sticlei la un loc rece, sau cea mai rapidă, prin lăsarea sticlei la soare, metodă care duce la posibilitatea consumului vișinatei în doar câteva săptămâni.

Există și câteva trucuri în ceea ce privește vișinata. Fructele pot fi folosite în prăjituri după separarea de lichid. Vișinata poate căpăta un gust mai special dacă se adaugă sâmburi de vișine zdrobiți sau câteva cireșe amare. Dacă vișinata este prea tare din cauza alcoolului, se poate dilua cu un sirop compus din apă și zahăr. Pentru vișinată nu se folosește țuică de casă, ci alcool rafinat de 70 – 80 de grade.

 

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *