Secretul pentru cea mai delicioasă zacuscă. Ce adaugă gospodinele din Transilvania pentru un plus de savoare, rețeta te va cuceri - Ego.ro

Secretul pentru cea mai delicioasă zacuscă. Ce adaugă gospodinele din Transilvania pentru un plus de savoare, rețeta te va cuceri

Iată un truc pe care puține gospodine îl știu.
Secretul pentru cea mai delicioasă zacuscă. Ce adaugă gospodinele din Transilvania pentru un plus de savoare, rețeta te va cuceri

Zacusca este unul dintre deliciile toamnei. Gustul său bogat, aroma legumelor proaspăt culese și caloriile puține fac ca zacusca să fie una dintre cele mai potrivite alegeri pentru o gustre sau micul dejun. Însă există un secret pentru a transforma acest preparat într-un adevărat deliciu. Este vorba de un ingredient pe care unele gospodinele din Trasilvania îl adăugă de fiecare dată. Află care este secretul pentru cea mai delicioasă zacuscă.

Secretul pentru cea mai delicioasă zacuscă

Toamna este perioada din an când gospodinele se pregătesc așa cum se cuvine, cu bunătăți diverse din rodul muncii și a recoltei de peste vară. Iar unul dintre deliciile de sezon extrem de apriciate este, fără doar și poate, zacusca –  un preparat cu gust bogat, aromă inegalabilă de legume proaspete și textură fină.

De cele mai multe ori, zacusca este păstrată sub formă de conservă, în borcane, pentru a fi consumată și în timpul sezonului rece, având avantajul de a nu-și schimba deloc gustul.

Ctește și: Ce să adaugi în zacuscă pentru un plus de savoare. Doar bucătarii de top știu asta, secretul pe care trebuie să-l afli și tu

Zacusca de vinete se numără printre cele mai populare delicii care pot fi consumate în sezonul de iarnă. Există o mare varietate de moduri în care poți prepara zacusca, dar cu ajutorul unor trucuri pe care ți le vom dezvălui în cele ce urmează, vei reuși să prepari o zacuscă de vinete mult mai gustoasă decât de obicei.

Cu toții știm că rețeta tradițională de zacuscă se face din vinete, roșii și ardei, însă sunt multe alte ingrediente pe care gospodinele le mai pot adăuga pentru un plus de savoare, precum ciupercile, morcovii sau dovleceii.

În unele zone din Transilvania, la rețetă se adugă și mere. Mai exact, fructele se curăță de coajă și de cotoare, se călesc și se lasă la scurs. Merele se adaugă în zacuscă la final, după ce s-au fiert roșiile.

Rețetă zacuscă de vinete

Ingrediente

  • 2 kg vinete;
  • 500 g gogoșari;
  • 500 g ceapă;
  • un litru suc de roșii;
  • 350 ml ulei;
  • o lingură zahăr;
  • sare, piper, foi de dafin.

Citește și: Câtă ceapă se pune la zacuscă de fapt. Trucul gospodinelor iscusite pentru un gust desăvârșit

Mod de preparare

Se pune la copt jumătatea din cantitatea de vinete și jumătate din cea de gogoșari. Restul de legume se taie cubulețe, ca și ceapa. Se curăță vinetele coapte și gogoșarii de pieliță, după care se toacă mărunt sau se mixează.

De obicei, pentru a se coace foarte bine, fără a se arde, este indicat ca vinetele să fie coapte la foc de lemn. După ce s-au copt uniform, capetele vinetelor trebuie tăiate. Legumele se învelesc în folie de aluminiu și se lasă astfel timp de câteva minute.

Punem ceapa la călit în ulei încins, iar când a devenit sticloasă se adaugă cubulețele de vinete și de gogoșari crude. Se lasă aproximativ 15 minute la călit. După tot acest timp, se adaugă vinetele și gogoșarii copți și se lasă 10 minute. Turnăm apoi sucul de roșii și adăugăm zahărul, sarea, piperul și foile de dafin.

Întreaga compoziție se mai lasă la fiert încă 40 de minute, amestecând, până când este bine scăzută. Zacusca de vinete se pune apoi în borcane, care se închid ermetic.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Ce face Jojo - Cătălina Grama atunci când vrea să îl împace pe Paul Ipate
×
Could not play video.
There was a problem trying to load the video.
Error code: html5_video:4
7.1 35 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă
Horoscop zilei. Fecioarele iau decizii importante în dragoste, iar Scorpionii privesc altfel emoțiile
Pomii fructiferi care trebuie tăiaţi la început de aprilie pentru roade îmbelşugate. Vor rodi până...
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din...
Ilie Bolojan a promulgat legea care va fi aplaudată de toţi românii. Intră în vigoare...
Punem pariu că nu o recunoști! Astăzi este una dintre cele mai cunoscute femei din...
Alexia Eram și iubitul ei, în ipostaze incendiare într-un club de fițe din București. Cum...
Loredana Groza s-a sărutat cu un cal! Ipostază șocantă a devenit virală! – FOTO
Înșală orice bărbat care se află într-o relație sau nu, conform Cristinei Șișcanu? "Așa și...
Horoscop Pesti maine 4 Aprilie 2025
Horoscop Pesti maine 3 Aprilie 2025
Cum arată și cu ce se ocupă fiica lui Robert Turcescu: “Fiica mea cea mare...
Ultimul mesaj public al lui Val Kilmer, actorul din Batman care a decedat la vârsta...
Reglementare UE: Multe dintre alimentele consumate mai ales de copii vor dispărea de pe piață
Îți amorțesc mâinile? Ce afecțiuni pot ascunde, potrivit medicilor
El este Albert, ursul polar de 680 de kg. De ce nu atacă oamenii?
„Am călcat peste morți ca să ajungem la cei vii” Mărturii șocante din infernul de...
Imagini NEMAIVĂZUTE cu Monica Tatoiu! Cum arăta pe vremea când se iubea cu Florin Călinescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *