Secretul pentru cea mai gustoasă omletă de post. Ingredientul banal cu care poți înlocui ouăle. Iese senzațională

Trucuri pentru o omletă pufoasă de post.

Scris de: Oana Matei

12 Mar. 2023

Secretul pentru cea mai gustoasă omletă de post. Ingredientul banal cu care poți înlocui ouăle. Iese senzațională

Cine spune că nu poți să faci omletă fără ouă?! Sigur că se poate, chiar cu ingrediente pe care le găsești în orice supermarket! Omleta fără ouă este 100% vegană, deci poate fi adaptată și pentru perioada postului. Acest preparat are gust și seamănă foarte mult cu omleta cu ou. Se prepară rapid și este foarte gustoasă. Omleta vegană se poate adapta pe gustul fiecăruia, adăugând ingredientele preferate: ciuperci, usturoi, pătrunjel, etc.

Care este ingredientul cheie pentru omleta fără ouă?

Cel mai bun înlocuitor pentru ouă este făina de năut. Cu aroma sa specială, bogată în proteine și culoarea sa ușor galbenă este perfect ca bază pentru omleta vegană.

Omletă pufoasă fără ouă?

Pentru textura pufoasă a omletei cel mai bun ingredient este tofu moale. Este un produs pe bază de soia, cu o textură cremoasă. Puteți să-l zdrobiți cu furculița pentru a-l adăuga în omletă.

Mai există un tip de tofu, cu o textură fermă, care spre deosebire de tofu moale, se poate tăia cu ușurință în cuburi. Dacă veți folosi acest tip de tofu pentru a prepara omleta, este necesar să-l amestecați cu apă și să-l pasați cu ajutorul unui blender vertical, pentru a obține un amestec cremos.

Dacă nu aveți tofu, acesta poate fi înlocuit cremă vegetală, iaurt sau lapte de soia.

În compoziția pentru omletă este necesară să adăugați ulei de măsline. Acesta are rolul de spori gustul și textura omletei.

Pentru ca omleta vegană să fie apropiată de culoarea galbenă a celei cu ou, puteți adăuga în compoziție un vârf de cuțit de turmeric.

Pentru a vă personaliza omleta, puteți adăuga: măsline, frunze de spanac, morcov ras, ardei gras roșu sau verde, ciuperci, roșii uscate, semințe de susan sau mac, etc.

Ingrediente necesare pentru omleta vegană:

  • 100 grame făină de năut
  • 1 linguriță sare
  • piper negru proaspăt măcinat
  • 200 grame tofu moale
  • 150 mililitri apă
  • un praf de turmeric- opțional
  • 2-3 linguri ulei de măsline+1 lingură pentru prăjit

Vezi și Alimente care pot înlocui carnea. 5 alternative delicioase pentru vegetarieni sau în perioda de post

Cum se prepară:

  1. Într-un castron se amestecă făina de năut cu sarea și piperul.
  2. Peste făină, se adaugă tofu moale, apoi treptat apa și uleiul. Se bate compoziția bine cu un tel.
  3. În tigaie se toarnă o lingură de ulei care se încinge la foc mediu.
  4. După ce uleiul s-a încins, se reduce focul la minim și se toarnă compoziția de omletă.
  5. Omleta se lasă 10 minute la prăjit, la foc mic sub capac.
  6. Cu o spatulă, omleta se întoarce și se lasă la prăjit pentru 5 minute, sub capac, la foc mic.
  7. Se servește cu o salată cu baby spanac stropită cu suc de lămâie.

 

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
10 4 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *