Omleta este unul dintre cele mai populare preparate de mic dejun din întreaga lume. Deși este extrem de simplu de făcut, cu ajutorul unor mici trucuri îi poți da un plus de savoare și o textură mult mai fină. Află, din rândurile de mai jos, care este secretul pentru cea mai pufoasă omletă. Iată ce trebuie să adaugi în ouă, înainte de a le pune în tigaie.
Există o multitudine de rețete de omletă, dar la bază, acest preparat este făcut din ouă pe care în prealabil trebuie să le bați. În funcție de preferințe, poți adăuga diferite ingrediente care să îi îmbunătățească gustul și să îi ofere o consistență mai bună.
Mulți preferă ca omleta să fie cât mai pufoasă, iar pentru a-i oferi această textură, bucătarii cu experiență apelează la mici trucuri. Există anumite ingrediente pe care dacă le adaugi, vei obține cea mai pufoasă și gustoasă omletă.
Iată cum o poți obține și tu.
Citește și: Ce să pui în omletă ca să aibă un gust mai bun. Ingredientul pe care nu te-ai fi gândit să îl adaugi
În primul rând, trebuie să te asiguri că ouăle pe care le vei folosi la omletă sunt proaspete și de calitate. Astfel preparatul tău va avea o textură moale. Indiferent cât de mult contează tehnica, ouăle, ingredientul de bază al omletei, trebuie să fie proaspete și de calitate.
Pentru a găti o omletă pufoasă, este necesar să adaugi în compoziție un ingredient secret. Este vorba de lapte sau smântână. Bătând ouăle împreună cu o cantitate mică de lichid, vei introduce bule de aer în compoziție și vei obține o omletă pufoasă.
De asemenea, o altă regulă importantă este să bați ouăle cât mai bine. Folosește fie metoda clasică, ce presupune utilizarea furculiței, fie o ustensilă specială de bătut ouăle.
Citește și: Ce să adaugi în ouă în loc de lapte pentru omletă pufoasă și fină. Trucul celor mai experimentați bucătari
În ceea ce privește condimentele, simte-te liber să alegi ceea ce îți dorești. Trebuie să precizăm însă că sarea ajută la întărirea proteinelor și menține umezeala în interiorul ouălor. Celelalte condimente vor oferi omletei tale o aromă delicioasă.
În afară de regulile amintite anterior, trebuie să ții cont și de alte câteva aspecte. Spre exemplu, tigaia pe care o folosești, trebuie să fie una antiaderentă și de dimensiuni potrivite. Dacă va fi prea mare, atunci ouăle rămân subțiri și se supra-gătesc.
Foosește o cantitate mică de unt sau ulei înainte de a turna ouăle în tigaie. Acest lucru va ajuta la prevenirea lipirii și va adăuga un gust plăcut omletei.
Omleta se gătește întotdeauna la foc mediu. Un foc prea mare poate determina ouăle să se coaguleze prea repede și să devină uscate. Focul prea mic va prelungi timpul de gătire și poate duce la o omletă prea umedă.
De asemenea, nu uita să acoperi tigaia în timpul procesului de gătire. Acest lucru va permite căldurii să circule în jurul omletei, ceea ce va duce la o gătire uniformă și la o omletă mai pufoasă.
În cele din urmă, dacă preferi să adaugi umplutură în omletă, acest luicru este recomandat să fie făcut la final. Adaugă brânza, legumele sau carnea la sfârșitul procesului de gătire, pentru a evita ca umplutura să elibereze prea multă umiditate și să afecteze pufozitatea omletei.