Secretul pentru cei mai buni ardei iuți umpluți cu brânză. Gospodinele folosesc rețeta asta de 30 de ani

Încearcă această rețetă deosebită cu iz mediteranean.

Scris de: Oana Matei

28 Sep. 2023

Secretul pentru cei mai buni ardei iuți umpluți cu brânză. Gospodinele folosesc rețeta asta de 30 de ani

Ardeii iuți umpluți cu brânză reprezintă un aperitiv delicios și versatil, perfect pentru mesele festive în familia ta. Chiar dacă nu ești un mare fan al gustului picant, poți ajusta rețeta și utiliza ardei mai puțin iuți. Conservând acești ardei în borcane, vei avea acces la această gustare delicioasă pe tot parcursul iernii. Nu ezita să încerci această rețetă și să te bucuri de o opțiune culinară savuroasă și sănătoasă în timpul serbărilor de familie.

Rețeta festivă de ardei iuți umpluți cu brânză

Acești ardei iuți umpluți cu brânză vor fi un aperitiv apreciat de toată familia și invitații la mesele festive. Poți să-i servești alături de alte aperitive sau să-i folosești pentru a adăuga o notă picantă și delicioasă altor preparate.  Dacă nu îți place gustul picant, îi poți înlocui cu ardei kapia sau ardei grași. Ardeii pot fi umpluți în stare crudă, copți sau marinați. De asemenea, brânza poate fi de capră, feta sau oricare tip de brânză îți place. Iată cum poți pregăti ardei iuți umpluți cu brânză și să-i conservi la borcan pentru iarnă:

Ingrediente

  • 10-12 ardei iuți sau ardei grași, kapia, gogoșari
  • 200 grame brânză proaspătă (poți opta pentru brânza feta, brânza de capră sau orice altă brânză preferată)
  • 1 căpățână de usturoi, tocat fin
  • 1 legătură mică de pătrunjel, mărunțit
  • Sare și piper, după gust
  • Ulei de măsline

Vezi și Cea mai simplă rețetă de ardei copți la borcan pentru iarnă. Sunt în suc propriu și extrem de delicioși

Preparare

  • Dacă folosești ardei iuți pentru această rețetă, folosește mănuși de latex. Astfel, nu riști să te iriți de la capsaicină, substanța responsabilă de iuțeala ardeilor.
  • Spală bine ardeii și taie-le capacul superior. Scoate semințele și părțile albe din interiorul ardeilor pentru a reduce nivelul de iuțime.
  • Într-un bol, amestecă brânza proaspătă, usturoiul tocat și pătrunjelul mărunțit. Asezonează cu sare și piper, după gust și amestecă bine ingredientele până se omogenizează.
  • Umple fiecare ardei cu amestecul preparat anterior, asigurându-te că îi umpli frumos și compact.
  •  Pune ardeii umpluți în borcane curate și uscate, apăsând ușor pentru a elimina orice spațiu gol.
  • Acoperă ardeii cu ulei de măsline, astfel încât să fie bine acoperiți și protejați împotriva aerului.
  • Închide ermetic borcanele și sterilizează-le în bain-marie timp de aproximativ 20 de minute. Asigură-te că apa acoperă complet borcanele pentru a asigura o conservare corectă.
  • După ce au fost sterilizate, lasă ardeii în borcane să se răcească complet înainte de a le depozita într-un loc întunecat și răcoros.
  • Păstrează borcanele de ardei în cămara ta pentru a te bucura de această delicatesă gustoasă pe tot parcursul iernii.

Vezi și Câte calorii au măslinele. Cum poți să le consumi, de fapt

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9.6 9 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *