Secretul pentru cei mai buni pepeni murați. Ce ingredient special să adaugi neapărat în borcan, așa vor ieși mult mai delicioși

Așa faci cei mai buni pepeni murați!
Secretul pentru cei mai buni pepeni murați. Ce ingredient special să adaugi neapărat în borcan, așa vor ieși mult mai delicioși

Toate gospodinele de la noi din țară trebuie să afle rețeta asta. Cum poți să faci cei mai buni pepeni murați? Sunt geniali pentru iarnă și merg de minune cu o bucată de carne prăjită sau la grătar. Însă, pentru a-i pregăti ca la carte, trebuie neapărat să adaugi acest ingredient special în borcan. Află din rândurile de mai jos despre ce este vorba!

Cum să pregătești cei mai buni pepeni murați

Aproape orice gospodină care se respectă are acasă o reţetă de pepeni murați scrisă într-o agendă. Ei sunt extrem de gustoși şi merg puşi lângă o pastramă sau friptură, dar cum îi pregătim ca să iasă delicioși?

Dacă nu mai găsești rețeta bunicii, te ajutăm noi. Află că gospodinele experimentate au un secret care dă pepenilor murați gustul perfect. Mai exact, acestea obișnuiesc să adauge crenguțe de vișin în borcan. Ele dau o aromă incredibilă pepenilor murați, așa că adaugă-le cu încredere.

Trucurile de care trebuie să ții cont

În afară de crenguțele de vișin, mai trebuie să pui și câteva frunze de țelină, mărar, doi căței de usturoi, morcovi, și ardei capia. Toate aceste ingrediente vor da un gust senzațional pepenilor murați. Acestea fiind spuse, hai să vedem acum cât de ușor este să pui pepeni la murat.

Ingrediente

  • pepeni verzi
  • ardei iuți
  • crenguțe de vișin
  • mărar uscat
  • boabe muștar
  • piper boabe
  • apă
  • sare

Citește și De ce se tulbură zeama la murături, de fapt. 3 cauze principale, ce nu trebuie să facă gospodinele sunt nicio formă!

Mod de preparare

Mai întâi de toate, se iau pepenii și se înțeapă lângă codiță. Pe acolo, aceștia își vor trage saramura. Ulterior, pepeniii se pun în borcane sau în butoi, după care se adaugă crenguțele de vișin, morcovul și țelina.

Ultimele două ingrediente se taie fâșii sau rondele. Ulterior, se pun și ardeii iuți, dar și mărarul uscat. Mai departe, urmează usturoiul, boabele de muștar și de piper, potrivit bucataras.ro.

Acum, se adaugă apă cu sare. La un litru de apă se adaugă o lingură de sare specială pentru murături. La final, saramura trebuie să acopere foarte bine pepenii. Se lasă deoparte până a doua zi. Dacă pepenii au mai tras din apa cu sare, se completează din nou, asta ca să nu rămână descoperiți și să nu facă floare. Spor la treabă!

Citește și La ce temperatură trebuie să stea murăturile în cămară, de fapt. Greșeala care le face să se strice rapid!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *