Secretul pentru cei mai gustoși pepeni murați. Ce să pui în zeama murăturilor ca să iasă crocanți

Așa vor fi delicioși

Scris de: Oana Matei

28 Sep. 2023

Secretul pentru cei mai gustoși pepeni murați. Ce să pui în zeama murăturilor ca să iasă crocanți

Una dintre cele mai savuroase și apreciate delicatese sunt pepenii murați. Este perfect pentru a completa o masă de iarnă cu o friptură sau chiar cu preparate din carne, mai grele. Gustul dulce-acrișor al acestora se potrivește perfect cu diverse preparate, iar secretul pentru a obține pepeni crocanți și plini de savoare stă în ingredientele pe care le adăugăm în zeama murăturilor. Citește în continuare să vezi cât de simplu poți să pui  pepene la murat!

Cei mai buni pepeni în saramură pentru iarnă

Pepenii murați sunt unul dintre cele mai gustoase, dar cum obținem acea textură crocantă și gustul aromat care îi face atât de gustoși? Secretul poate fi chiar în ingredientele pe care le adaugi în zeama murăturilor. Este important să folosești condimentele și ierburile aromatice care pe lângă gustul bun, împiedică pepenii să se înmoaie și saramura să facă floare.

Ingrediente

  • pepene verzi pentru murat, în funcție de capacitatea borcanului
  • apă
  • 1 lingură de sare grunjoasă, neiodată pentru fiecare litru de apă
  •  rădăcini de hrean
  • 1 lingură de semințe de muștar
  • câteva frunze de țelină.
  • câțiva căței de usturoi, curățați de coajă
  • crenguțe de cimbru
  • câteva boabe de piper negru
  • frunze de dafin

Vezi și Nu mai consuma pepene dacă vezi asta! Detaliul care îți arată clar că nu e bun de mâncat

Preparare

  • Se spală bine borcanele sau butoiul. La bază pune o parte din frunzele de dafin și de țelină pregătite, câțiva căței de usturoi, câteva boabe de piper și de semințe de muștar, o crenguță de cimbru și 2-3 bețe de hrean.
  • Pepenii se spală bine și se taie în sferturi. Fiecare sfert se taie în felii grosuțe. Feliile se așază cu grijă în borcan, astfel încât să nu rămână prea multe goluri. Între feliile de pepene, se adaugă pe rând cățeii de usturoi rămași, precum și din boabele de piper negru si de muștar ramase. La final,  peste pepene se pun frunzele de dafin rămase, crenguțe de cimbru și frunze de țelină.
  • Se pregătește saramura, dizolvând în fiecare litru de apă rece o lingura plină de sare grunjoasă, neiodată ( aproximativ 25-30 de grame). Saramura se toarnă încet în borcan.
  • Când pepenele a fost acoperit bine de saramură, se închide borcanul sau butoiul, cu un capac și se depozitează borcanul în beci sau cămară, pentru 1,5- 2 luni.

Truc:

  • Dacă dorești un gust mai dulceag al murăturilor, la fiecare litru de apă poți adăuga și câte o lingură rasă de zahăr sau miere.

Vezi și Ingredientul pe care să-l presari pe pepene, înainte de a-l consuma, pentru un gust inedit. Trucul a devenit viral

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *