Piureul se numără printre cele mai consumate și apreciate preparate de la noi din țară. La prima vedere, acesta pare ușor de pregătit, dar totuși le dă mari bătăi de cap gospodinelor și chiar bucătarilor experimentați. Să faci un piure pufos și delicios nu este deloc simplu. Ai nevoie de câteva secrete de bază. Iată ce trebuie să pui în oală pentru o textură perfectă și un gust desăvârșit!
Din câțiva cartofi poți să pregătești câteva preparate de-a dreptul delicioase. Printre ele se numără, bineînțeles, și îndrăgitul piure. Acesta este un preparat extrem de gustos, fin și ieftin, deoarece nu ai nevoie de foarte multe ingrediente pentru a-l obține.
Acesta se pregătește din cartofi, unt și sare. Însă, pentru a obține o textură perfectă și un gust desăvârșit, este nevoie să mai adaugi ceva, și anume lapte cald. Totodată, este foarte important să respecți câteva reguli. Doar așa piureul tău va ieși perfect.
Așa cum am precizat și mai sus, prepararea unui piure de cartofi poate părea simplă, dar, de fapt, realitatea este cu totul alta. Această mâncare are secretele ei. Ține cont de aceste reguli și vei obține un piure fantastic.
Potrivit bucătarilor iscusiți, este recomandat să combini diferite soiuri de cartofi, cum ar fi albi și roz, atunci când prepari un piure. Asta pentru că fiecare tip are un conținut diferit de apă și amidon, iar amestecul corect poate face piureul mai pufos și mai gustos.
Este obligatoriu să speli cartofii înainte de a-i folosi la prepararea piureului, și asta chiar dacă îi cureți de coajă. Doar așa te vei asigura că ai îndepărtat orice murdărie.
Citește și Rețetă de piure de post. Cu ce poți să înlocuiești lapte sau untul. Iese la fel pufos cu aceste ingrediente!
Multe gospodine au obiceiul de a fierbe cartofii direct în apă fierbinte, dar această metodă este total greșită. Corect este să fierbi legumele în apă rece, pentru a se găti uniform. Totodată, cartofii trebuie fierți la foc mediu spre mic, nu la foc mare.
Este necesar să presari sare în apa în care fierbi cartofii. Doar așa preparatul va avea gust.
Scurge foarte bine cartofii după ce i-ai fiert, după care adaugă peste ei untul. Atenție! Ai grijă ca acesta din urmă să fie rece, pentru a se încorpora uniform în piure.
Citește și Ce să presari la final peste piure, cât încă e fierbinte. Aceste două ingrediente schimbă tot gustul!