Clătitele au o mulțime de rețete, multe dintre ele adaptate în funcție de preferințele fiecăruia. Bucătarii iscusiți au dezvăluit din mici lor lucruri pentru acest desert, astfel că îți spunem mai jos cum să le pregătești astfel încât să iasă foarte pufoase. Vei transforma clasica rețetă!
Clătitele reprezintă un desert extrem de versatil, care poate fi ușor transformat chiarf și într-un fel de mâncare, adică gustul lor să fie unul sărat. Indiferent de modul în care alegi să le servești, trebuie să respecți câteva reguli simple pentru a obține consistența perfectă a aluatului.
Este o rețetă destul de simplă, însă e foarte important să respecți exact cantitățile. Nu uita să ai la îndemână toate ingredientele, mai ales apa minerală, care face diferența în rezultatul final.
Așadar, pentru a obține o porție mai mare de clătite ai nevoie de 400 de grame de făină. Specialiștii recomandă să o pui treptat, patru linguri de făină, pe rând, apoi untul topit și să amesteci cu un tel. Adaugă apoi și iaurtul și apa minerală, iar la final restul de făină. Astfel compoziția va fi omogenizată și vei evita riscul să se formeze cocoloașe.
Așa cum am precizat mai sus ai nevoie de: patru ouă, 600 de grame de iaurt, 40 grame de unt, 300 ml de apă minerală, 50 grame de zahăr, 5 grame de sare, 400 de grame de făină și esență de vanilie sau portocală în funcție de preferințe.
Pune patru linguri de făină cernută într-un bol și adaugă untul. Amestecă bine compoziția, apoi pune sarea, zahărul, iaurturi și apa minerală. Amestecă până se omogenizează, pune și aromele tale preferate, apoi adaugă ouăle și puțin ulei și amestecă foarte bine. Apa minerală este cea care va face clătitele să fie mult mai pufoase. După ce este gata, e recomandat să lași compoziția timp de 10-15 minute deoparte, pentru ca ingredientele să se așeze bine. Pregătește apoi fiecare clătită în parte într-o tigaie unsă cu puțin ulei.