Șnițelul este unul dintre cele mai iubite preparate din bucătăria noastră, mai ales de cei mici Există două tipuri de șnițele, pe care le denumim generic, șnițel, dar diferența dintre cele două constă în tipul de crustă.
Desigur, șnițelul parizian, în aluat, are crusta mai fină și mai moale. Dacă dorești să experimentezi rețeta noastră de șnițel parizian, cu o crustă pufoasă și delicioasă, citește în rândurile următoare, rețeta explicată în detaliu.
Înainte de a citi rețeta noastră de șnițel, îți lăsăm câteva sfaturi pentru prepararea celui mai bun șnițel parizian:
1. Se marinează pieptul de pui cu cel puțin 2-3 ore înainte de preparare. Într-un bol se pune carnea unsă cu puțin ulei de măsline, se presară sare, piper, usturoi și sos de soia
2. Într-un castron se bat ouăle cu sare și apă minerală rece. Apoi se adaugă făina treptat amestecând continuu pentru a nu face cocoloașe. Compoziția trebuie să fie groasă, ca un aluat de clătite mai gros.
3. Într-un castron se pune pieptul de pui marinat peste care se presară două linguri de făină. Cu mâna, se amestecă bine pentru a acoperi fiecare bucată de carne. Astfel, aluatul va face mai bine priza pe carne.
4.După ce au fost date prin făină, bucățile de carne se pun în castronul cu aluatul pentru șnițel, amestecând bine până carnea va fi acoperită complet de compoziție.
5. Într-o tigaie, se pune la încins uleiul apoi se reduce focul. Se pun la prăjit bucățile de carne pe rând, câte 7-8 minute pe fiecare parte. Prăjirea se face în baie de ulei, deci, cantitatea de ulei trebuie să fie de cel puțin trei degete grosime.
6. Se scot șnițele pe hârtie absorbantă, apoi se așază pe un platou.
Șnițelul parizian de pui este foarte gustos, servit cu un sos de smântână și usturoi alături de o garnitură de piure de cartofi sau orez alb prăjit.