Tiramisu se numără printre deserturile preferate ale familiei tale? Dacă da, îți spunem secretul pentru un tiramisu perfect. Cum să pregătești totul pentru ca rezultatul final să fie delicios.
Tiramisu este un desert foarte gustos care se prepară destul de repede, având o rețetă simplă. După ce e gata se lasă câteva ore la frigider pentru că se servește rece. Ai nevoie de următoarele ingrediente: 500 de grame de pișcoturi, 500 de grame de mascarpone, patru ouă, opt linguri de zahăr, două pliculețe de zahăr vanilinat, 250 de mililitri de cafea, trei linguri de lichior de cafea și cacao.
Se separă mai întâi ouăle, iar gălbenușurile se amestecă bine cu zahărul și cu zahărul vanilinat, după se adaugă crema mascarpone. Albușurile se bat spumă separat, cu un praf de sare, apoi se incorporează ușor în crema de gălbenușuri cu mascarpone. Pișcoturile se înmoaie în cei 250 de mililitri de cafea concentrată și răcită în care s-a adăugat și lichiorul de cafea. Acestea se așază astfel încât să formeze un strat compact în vasul ales, apoi peste primul strat se pune jumătate din cremă și se pudrează cu cacao. Se pune următorul strat de pișcoturi, se pune deasupra crema rămasă și se pudrează din nou cu cacao. Înainte de a fi servit, tiramisu trebuie lăsat câteva ore la frigider.
Adi Hădean a dezvăluit câteva secrete pentru ca tiramisu să fie foarte bun la gust. Care sunt detaliile care vor face într-adevăr diferența.