Secretul pentru un tiramisu perfect. Cum trebuie să fie cafeaua pentru pișcoturi, trucul pentru o prăjitură delicioasă

Trucuri pentru un tiramisu foarte bun de la Adi Hădean
Secretul pentru un tiramisu perfect. Cum trebuie să fie cafeaua pentru pișcoturi, trucul pentru o prăjitură delicioasă

Tiramisu se numără printre deserturile preferate ale familiei tale? Dacă da, îți spunem secretul pentru un tiramisu perfect. Cum să pregătești totul pentru ca rezultatul final să fie delicios.

Secretul pentru un tiramisu perfect. Rețeta, pas cu pas

Tiramisu este un desert foarte gustos care se prepară destul de repede, având o rețetă simplă. După ce e gata se lasă câteva ore la frigider pentru că se servește rece. Ai nevoie de următoarele ingrediente: 500 de grame de pișcoturi, 500 de grame de mascarpone, patru ouă, opt linguri de zahăr, două pliculețe de zahăr vanilinat, 250 de mililitri de cafea, trei linguri de lichior de cafea și cacao.

Cum se prepară tiramisu. Sunt doar câțiva pași simpli

Se separă mai întâi ouăle, iar gălbenușurile se amestecă bine cu zahărul și cu zahărul vanilinat, după se adaugă crema mascarpone. Albușurile se bat spumă separat, cu un praf de sare, apoi se incorporează ușor în crema de gălbenușuri cu mascarpone. Pișcoturile se înmoaie în cei 250 de mililitri de cafea concentrată și răcită în care s-a adăugat și lichiorul de cafea. Acestea se așază astfel încât să formeze un strat compact în vasul ales, apoi peste primul strat se pune jumătate din cremă și se pudrează cu cacao. Se pune următorul strat de pișcoturi, se pune deasupra crema rămasă și se pudrează din nou cu cacao. Înainte de a fi servit, tiramisu trebuie lăsat câteva ore la frigider.

Secrete pentru un tiramisu excelent de la Adi Hădean

Adi Hădean a dezvăluit câteva secrete pentru ca tiramisu să fie foarte bun la gust. Care sunt detaliile care vor face într-adevăr diferența.

  • Ouăle trebuie să fie mari, ecologice, chiar dacă sunt puțin mai scumpe Înainte de a începe să pregătești tiramisu e bine ca acestea să stea cam jumătate de oră la frigider.
  • Pișcoturile pentru tiramisu pot fi făcute și în casă. Dacă le alegi pe cele din comerț de obicei cele mai bune sunt și cele mai scumpe. Trebuie să nu fie prea poroase și să nu aibă foarte mult zahăr la exterior.
  • Mascarpone trebuie să arate ca o brânză, adică să nu curgă din lingură ca smântâna.
  • Cafeaua trebuie să fie tare.
  • Cacao trebuie să fie una de calitate, adică să fie foarte bună la gust, căci o vei consuma ca atare. Nu este bine să fie înlocuită cu ness, pudră de roșcoave sau cicoare.
  • Însiroparea pișcoturilor: ține pișcotul de mijloc și pune-l în cafeaua rece. Întoarce-l după o secundă și scutură-l ușor, apoi așază-l în tavă.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9.5 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *