Ciorba de perisoare este un prepart delicios apreciat de foarte mulți români pentru gustul său unic și bogat și multitudinea de beneficii pe care o aduce organismului. Cu toate că este un preparat relativ ușor de gătit, adesea gospodinele întâmpină dificultăți atunci când fac perișoarele. Mai exact, se întâmplă de multe ori ca biluțele de carne să se dezintegreze când sunt puse la fiert. Află din acest articol care este secretul perișoarelor care nu se sfărâmă niciodată în ciorbă.
Ciroba este un preparat de bază în bucătăria românească, ce poate fi servit ca un prim fel de mâncare în cazul prânzului sau o gustare ușoară.
Acest preparat are o mulțime de beneficii pentru organism. Ciorbele sunt, de regulă, slab calorice, dar bogate în nutrienți și reprezintă o variantă excelentă pentru cei care vor să mănânce sănătăos fără să se îngrașe.
Ciorba este un preparat bogat în vitamine și este recomandat să fie consumat cu regularitate, ajutând la menținerea sănătății sistemului cardiovascular.
De asemenea, consumul de ciorbe ajută la o hidratare mai bună a organismului și este indicat celor care nu obișnuiesc să consume apă suficientă.
Citește și: Ingredientul pe care să nu-l adaugi niciodată în ciorba de perișoare. Îi strică tot gustul
Dintre toate, însă, ciroba de perisoare este unul dintre cele mai populare astfel de preparate. Dar cu toate că este un fel de mâncare relativ simplu de preparat, multe gospodine se confruntă cu dificultăți în prepararea perișoarelor. Acestea se sfarmă și se împrăștie prin oală.
Află cum poți evita această problemă.
De regulă, ciroba de perișoare se prepară în aproximativ o oră și jumătate. Unul dintre aspectele esențiale de care trebuie să ții cont atunci când gătești acest fel de mâncare este copoziția perișoarelor. Pentru ca ele să nu se sfarme, trebuie să folosești carne cât mai macră. Dacă folosești carne grasă, atunci perișoarele vor deveni sfărâmicioase.
Se adaugă într-un bol carnea de vită, oul, ceapa tocată mărunt, pătrunjelul tocat şi condimentele (boia, sare şi pier) şi se amestecă foarte bine, până când conţinutul se omogenizează. Apoi, se formează perişoarele cu mâna, sub formă de chifteluţe mici.
În paralel, punem apa la fiert și adăugăm restul ingredientelor tocate mărunt: roşiile, dovleceii, ţelina, ardeii graşi, morcovul şi ceapa.
Adăugăm și perișoarele și le lăsăm la fiert timp de 25-30 de minute, timp în care trebuie să mestecăm constant.
La final, se adaugă sare și piper după gust și punem leușteanul și pătrunjelul tocate mărunt. Pentru un plus de savoare, poți adăuga o lingură de smântână.
Poftă bună!