Primăvara este anotimpul în care se plantează în grădină cele mai multe fructe și legume. Pentru a avea o recoltă abundentă, este nevoie să ții cont de câteva trucuri. Care este secretul recoltei bogate de căpșuni și cu ce trebuie să le uzi pentru a fi mari și dulci.
Căpșunele sunt unele dintre cele mai aromate și parfumate fructe de vară. Tufele de căpșuni se plantează primăvara și, în funcție de vreme și de soi, vor face primele fructe la final de primăvară – început de vară. Pentru a te asigura că vei obține fructe dulci și mari, este nevoie să adaugi un anumit ingredient în apa cu care uzi căpșunile.
Acidul boric este ingredientul care face recolta de căpșuni bogată. Acesta trebuie aplicat în perioada de înflorire, astfel: se dizolvă o jumătate de linguriță de acid boric pulbere într-o cană cu apă fierbinte. Se amestecă bine, până când se dizolvă acidul, iar soluția astfel obținută se diluează în 10 litri de apă.
Se vor uda tufele de căpșuni cu această apă, în perioada de înflorire. De asemenea, pot fi pulverizate și frunzele și florile cu soluția. Acidul boric este un îngrășământ care are numeroase beneficii în ceea ce privește îngrijirea plantelor. Dacă este folosit în cantitate mică și diluat corespunzător, acidul boric este un nutrient foarte bun.
Acidul boric este eficient și în ceea ce privește dăunătorii pentru culturile de căpșuni și nu numai. Efectul dispare însă după o perioadă, iar cultura poate fi atacată de diverse insecte. Pentru a evita această problemă, ai la îndemână tot un truc simplu. Trebuie să presari bicarbonat de sodiu pe sol, înainte de a uda cultura de căpșuni.
Bicarbonatul este eficient indiferent despre ce plantă este vorba și poate fi aplicat ca soluție anti-insecte în toată grădina. De asemenea, dacă plantele au frunzele atacate de paraziți, poți dizolva 2 linguri de bicarbonat de sodiu într-un litru de apă și aplica amestecul, prin pulverizare, pe frunzele afectate.
Repetă procesul mai multe zile la rând, până când dăunătorii au dispărut complet. Poți adăuga și oțet în amestec, pentru o eficiență sporită. De asemenea, oțetul amestecat cu apă și turnat pe pământ te ajută să scapi de buruienile din grădină, fără să afecteze culturile de legume și fructe. Oțetul oprește creșterea plantelor spontane și acestea vor putea fi smulse mai ușor. Poți aplica amestecul și preventiv.