Semne că partenerul tău trece printr-o criză a vârstei mijlocii. Schimbările la care trebuie să fii atentă

Crizele vârstei mijlocii nu sunt de neglijat. Deși nu sunt asemănătoare cu o depresie, pot da peste cap întreaga viață a celui afectat, dar și a întregii familii.
Semne că partenerul tău trece printr-o criză a vârstei mijlocii. Schimbările la care trebuie să fii atentă

Ai impresia că partenerul tău are un comportament ciudat în ultima perioadă? Această schimbare poate aduce cu ea și câteva semne că partenerul tău trece printr-o criză a vârstei de mijloc, de fapt. Majoritatea tinerilor sunt plini de viață și energici. Pe măsură ce ajung la vârsta mijlocie, mulți se plâng că satisfacția din viață scade. Cercetătorii spun că, în timpul vieții, un grafic al fericirii ar semăna cu forma literei U. Momentul în care ajunge la partea de jos este semnul unei crize de mijloc. Vestea bună este că, după criză, bucuria și satisfacția din viață sunt din nou în creștere. Iată semnele că partenerul tău trece printr-o criză a vârstei mijlocii!

Aproape un sfert dintre oameni întâmpină greutăți în acceptarea vârstei când încep să îmbătrânească. Specialiștii de la brightside.me au studiat semnele acestei crize. Și ne sfătuiesc cum să acționăm, astfel încât să știm ce să facem pentru a ne ajuta persoana iubită. Semnele care trădează faptul că partenerul tău trece printr-o criză:

Își schimbă comportamentul

Atunci când apar crize mentale este firesc să observi schimbări în obiceiurile unei persoane. Aceasta ar putea să-și schimbe obiceiurile de somn. Poate începe să îi pese mai puțin de igienă. Sau pur și simplu să mănânce diferit. Uneori, aceste schimbări sunt mai abrupte și mai evidente. De exemplu, există un stereotip că bărbații, în această perioadă, încep să cumpere articole de lux, precum mașini scumpe.

Semne că partenerul tău trece printr-o criză a vârstei mijlocii: Are sentimente de gol

Un alt semn că soțul tău trece printr-o fază dificilă este că ar putea crede că viața lui este lipsită de emoție și sens. Dacă ne gândim la îmbătrânirea inevitabilă cu care se confruntă, ar putea părea ultima șansă de a face ceva mișto și nebunesc, pentru a face viața memorabilă. Pentru unii, poate duce la acțiuni dăunătoare. Pentru alții, este o șansă de a-și îndeplini un vis de-o viață.

Începe să pună sub semnul întrebării credințele de-o viață

Atât bărbații, cât și femeile sunt predispuși să-și reevalueze alegerile de viață. O persoană care părea să fie fericită în căsnicie ar putea cere divorțul. Sau cineva căruia i-a plăcut viața într-o zonă rurală ar putea dori să se mute într-un oraș mare. Dacă persoana iubită începe să-și schimbe valorile vieții, ai răbdare. Poate fi doar o fază sau cu ajutorul acestei crize, îl vei înțelege mai bine.

Are sentimente intense de nostalgie

Deși persoanele care au în jur de 40 de ani sunt deja destul de confortabile cu viața lor, unele ar putea deveni nostalgice. Se pot gândi de la lucrurile „cool” pe care le aveau în adolescență până la vremuri în care aveau mai multă libertate și mai puține responsabilități. Există o mulțime de lucruri care îți pot crea nostalgie. O persoană care trece prin criza vârstei de mijloc ar putea rămâne blocată în părerea că trecutul a fost mai bun decât prezentul.

Semne că partenerul tău trece printr-o criză a vârstei mijlocii: Se compară constant cu alții

Cei care tec prin criza vârstei de mijloc ar putea începe să-și compare viața cu ale altor oameni și, de obicei, rezultatul nu e în favoarea lor. Dintr-o dată se pare că toți cei din jurul lor sunt mai fericiți, mai bogați, au o carieră mai bună etc. Dacă ai observat că persoana iubită a început să constate că a rămas în urmă față de alții, este timpul să-i reamintești de toate realizările pe care le-au obținut în viața sa.

Semne că partenerul tău trece printr-o criză a vârstei mijlocii – Cum să-ți ajuți partenerul

Această criză este diferită față de o depresie, se îmbunătățește cu timpul, așa că ai răbdare cu persoana iubită. Iată câteva lucruri pe care le poți face pentru a-i permite să treacă prin această tranziție de mijloc:

  • Ascultă-l fără să îl judeci și încearcă să porți o conversație sănătoasă.
  • Oferă-i timp și spațiu pentru a-și reseta sentimentele.
  • Urmărește-ți propriile interese. Când partenerul tău trece printr-o criză, poate fi deprimant. Așa că este momentul perfect pentru a te concentra mai mult asupra ta.
  • Consultarea unui terapeut când soțul se confruntă cu o criză de vârstă mijlocie poate fi foarte benefică.

Această criză emoțională are și o latură pozitivă. Deși este o perioadă grea pentru întreaga familie, criza are un motiv clar: persoana devine foarte curioasă. Deși o schimbare de 180 de grade a vieții poate cauza probleme, unele experiențe pot fi bune. Și pot ajuta persoana să învețe mai multe despre sine și să aibă o viață mai conștientă.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
7.1 15 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *