Semne că un bărbat este gelos, dar vrea să ascundă asta. Cum îţi dai seama că nu are încredere în tine

Semne că un bărbat este gelos apar încă destul de devreme în relație și nu ar trebui trecute cu vederea. Gelozia este unul dintre cele mai distructive comportamente într-o relație.
Semne că un bărbat este gelos, dar vrea să ascundă asta. Cum îţi dai seama că nu are încredere în tine

Se spune că puțină gelozie într-o relație este bună, în sensul că ar dovedi interes din partea partenerului. Dar cât însemană „puțină gelozie”, nimeni nu a precizat vreodată. Însă, cu siguranță, știm cu toții când e „prea multă”. Semnele că un bărbat este gelos nu sunt greu de descifrat.

De altfel, sunt câteva semne la care orice femeie ar trebui să fie atentă, pentru că aceste semne, cu siguranță nu anunță „puțină gelozie”. Anunță, din contră, un viitor comportament abuziv și e momentul pengur o revizuire a relației.

O relație trebuie să te facă fericit, să te simi liber. Nu trebuie să fie o sursă de suferință!

După faza de îndrăgostire, când comportamentul lui este foarte bine controlat, începi să vezi cu adevărat cum este iubitul tău. El își va arăta personalitatea autentică. Trebuie să știi că obsesia lui de a avea totul sub control va crește, odată cu trecerea timpului.

Iată câteva semne că un bărbat este gelos

1. Întotdeauna vrea să știe unde ești

Nu va suporta gîndul că nu știe unde ești, ce faci, cu cine ești. Vrea să știe fiecare mișcare pe care o faci. Nu încetează să-ți trimită mesaje sau să te sune. Trebuie să știe ce faci pentru a-și calma nesiguranța.

2. Se enervează din nimicuri

Se enervează când ești cu prietenii tăi sau doar aude că pomenești de un alt bărbat. Acestea sunt semne clare de gelozie din partea partenerului tău. Poți să-i pui capăt sau trebuie să faci față pentru totdeauna acestei situații de frică și control.

3. Are o rutină strictă

Bărbatul obsedar de control urmeză o rutină strictă, vrea să faceți totul împreună, după același program. Nu acceptă să vă despărțiți și să faceți lucruri pe cont propriu. El chiar și-a plănuit ce veți avea la cină peste o săptămână. Iar tu va tebui să te ocupi de tot. Chiar dacă asta nu îți lasă timp pentru tine.

4. Îți controlează telefonul mobil

„Cine ți-a trimis mesaj? Lasă-mă să văd!”, „Numele ăsta sună cunoscut. De unde îl cunoști?” Dacă aceste fraze îți sunt familiare, înseamnă că ai de-a face cu un bărbat gelos care nu îți respectă intimitatea. El crede că mobilul tău este o extensie a lui și de aceea poate vedea totul.

5. El este cel mai mare critic al tău

Te subestimează, îți critică orice decizie, inclusiv felul în care te îmbraci. Este comportamentul uui bprbat care are nevoie să te facă să tge simți prost, pentru ca el să se simtă bine. Este posibil să-ți transfere nesiguranța și să-ți submineze stima de sine.

6. El știe totul

Există o mare diferență între a fi un „știe-totul” și a impune opinii. Un gelos trebuie să aibă întotdeauna dreptate, fie că știe sau nu subiectul, nu acceptă niciun comentariu sau critici la ceea ce spune el. Libertatea ta de exprimare este total limitată. Alături de el riști să-ți pierzi capacitatea de decizie și modul de a gândi.

7. Îți controlează prieteniile

Iubitul tău nu suportă când ieși cu prietenii tăi și te presează să stai cu el. Scuza lui este că nu îi acorzi atenția pe care o merită. El nu vrea să fii cu prietenii tăi, vrea să fii doar tu și el. Ori de câte ori poate, vorbește urât despre ei, se pare că nu-i place niciunul. Este chiar posibil ca pentru a evita certuri, să fi preferat să renunți la planul cu prietenii sau să-i minți.

8. E exagerat de atent

Există o linie fină între a fi atent sau grijuliu și a dori să-ți controleze fiecare mișcare pe care o faci. În spatele tuturor acestor situații se poate ascunde obsesia lui de a ști ce faci și udn ești. Din nou, nesiguranța lui emoțională caracteristică.

9. Trebuie să aprobe totul

O persoană geloasă trebuie să simtă că domină situația. De la mâncarea ta până la hainele pe care le cumperi, nimic nu poate fi lăsat în afara. Totul e sub controlul lui. Toate planurile tale trebuie să aibă aprobarea lui. Inclusiv felul în care îți coafezi părul tebuie să fie aprobat de el. Pot părea mici detalii, dar pe termen lung devin tot mai serioase. Până să-ți dai seama, nici nu-ți mai controlezi propria viață.

10. Este obsesiv

A face față unui obsedat de control poate fi epuizant, mai ales atunci când el este mereu în defensivă cu privire la tot ceea ce faci. Orice îl enervează, chiar și timpul petrecut pe rețelele de socializare. Se pare că totul este o amenințare pentru el și este obsedat de posibila infidelitate din partea ta.

Oricare dintre aceste comportamente ale iubitului tău sunt semne că un bărbat este gelos, spun specialiștii în enfemenino.com.

Trebuie să-ți amintești că doar tu ești stăpâna vieții tale.

 

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cine este Manfred Spendier, soțul Ancăi Dumitra din Las Fierbinți
8 5 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *