Semnificația numelui Gabriela. De unde provine acest nume și ce mesaj poartă

Semnificația numelui Gabriela. De unde provine acest nume și ce mesaj poartă

Semnificația numelui Gabriela. Pe 8 noiembrie, creștinii ortodocși îi cinstest pe Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril. În această zi de sărbătoare, peste 1,3 milioane de români își serbează onomastica. Printre numele cel mai des întâlnite în râdul celor care își serbează mâine onomastica se numără Mihai, Mihaela, Gabriel și Gabriela.

Semnificația numelui Gabriela. De unde provine acest nume și ce mesaj poartă

Numele Gabriela este strâns legat de Arhanghelul Gavril, cel care i-a vestit Fecioarei Maria că îl va aduce pe lume pe fiul lui Dumnezeu, Iisus Hristos. Este varianta feminină a numelui Gabriel. Este un nume răspândit în întreaga lume și are o semnificație deosebită.

Gabriel provine din ebraicul Gavri’el, care este compus din două elemente: „gever” adică puternic și „el”, care se referă la Dumnezeu.

Așadar, numele Gabriela înseamnă „Dumnezeu este puterea mea”.

Acest nume inspiră mult farmec și carismă, fiind purtat de o mulțime de celebrități care au avut un succes foarte mare la public.

Se spune despre doamnele și domnișioarele care poată acest nume că sunt persoane blânde și calme, dar care se lasă ghidate uneori de impulsivitate. Cu toate acestea, dacă ajung în situații tensionate sau de conflict, de multe ori preferă să ceară iertare celor asupra cărora și-au revărsat nervii.

De asemenea, cele care poartă numele Gabriela sunt firi iertătoare, cărora nu le place să renunțe ușor la oamenii dragi, chiar dacă aceștia le greșesc uneori.

Află care este semnificația numelui Mihaela

Persoanele cu numele Gabriela, trăsături de caracter

Gabriela are o personalitate puternică și este o fire energică, hotărâtă și independentă. Adesea se dovedește a fi o companie plăcută, mai ales datorită capacității sale de a manifesta căldură, conciliere și empatie față de cei din jur.

Pesoanele care poartă acest nume folosesc adesea umorul atunci când se simt stânjenite, lucru care îi oferă o strălucire specială.

Totodată, Gabriela este o persoană misterioasă, o femeie „fatală”, care se bucură de succes în dragoste tocmai datorită firii sale jucăușe și a faptului că îi place să se joace cu mintea bărbaților. Ea se lasă foarte greu cucerită, dar cei care reușesc sunt la rândul lor bărbați puternici și foarte carismatici.

Femeile care poartă acest nume sunt persoane cărora nu le place să primească ordine, iar locul de muncă ideal pentru Gabriela cu siguranță nu este unul în care să aibă un șef.

Sunt persoane independente și se descurcă cel mai bine pe cont propriu, ghidându-se după intuiție.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9.6 11 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *