Semnificația numelui Luca. De unde provine și ce mesaj special poartă

De unde numele Luca
Semnificația numelui Luca. De unde provine și ce mesaj special poartă

Semnificația numelui Luca. Luca este un nume larg răspândit în întreaga lume și este întâlnit preponderent în țările creștine. Luca este un nume popular inclusiv în onomastică noastră. Mulți români își sărbătoresc ziua numelui pe 18 octombrie, fiind ziua în care este prăznuit Sfântul Apostol și Evanghelist Luca.

Semnificația numelui Luca. De unde provine și ce mesaj special poartă

Țările în care este răspândit numele Luca sunt cele din America Latină, Spania, Portugalia, Italia, România, Rusia, Grecia, Serbia, Slovenia, Croația, Bulgaria și Georgia.

Luca este derivat al numelui de latin Lucas, care la rândul său este derivat din latinescul „lux”, adică „lumină”. Însă aceasta este doar una dintre posibilele origini ale cuvântului. Se consideră că provine și din latinescul „lucus” care înseamnă „lemn sacru”.

O altă origine ar fi cea potrivit căreia numele Luca este asociat orașului din Toscana, Lucca, dar mai există o asociere și cu grecescul „leukos”, care înseamnă „alb”.

Dacă ne orientăm tot spre surse din latină, mai există o variantă care ar presupune faptul că numele Luca provine de la cuvântul „lucere” care înseamnă „a străluci” sau „a lumina”.

Numele Luca este extrem de răspândit în țările creștine datorită evanghelistului Luca.

Se spune despre persoanele care poartă numele Luca pfatul că sunt foarte deschise cu cei din jur și cu ceea ce provine din exterior, fie că vorbim de o părere, o ipoteză sau o presupunere.

Purtătorii acestui nume nu refuză ideile și părerile altora. Ei sunt conștienți de faptul că fiecare persoană este diferită și este și normal să aibă o altă mentalitate față de a lo. Totuși, dacă cineva se va încăpățâna să-și susțină punctul de vedere, vor deveni ușor iritați de acest lucru.

Au un caracter puternic

Cei care poartă acest nume vor aprecia întotdeauna independența, iar din exterior par persoane calme, calde și dispuse să sară mereu în ajutor, lucru care de altfel se și întâmplă.

Încearcă să nu intre în conflicte și apreciază mediile lipsite de tensiuni și probleme. Acestor persoane le place să trăiască armonios.

Totodată, bărbații care poartă acest nume se remarcă printr-un caracter puternic. Sunt tenaci și capabili de eforturi prelungite. Disciplina pare să fie „arma” lor de bază, cu ajutorul căreia reușesc să atragă succesul în orice domeniu. De aceea nu se vor teme niciodată de munca grea, ba dimpotrivă, îi va ambiționa și mai tare, pentru că știu că doar așa se vor putea bucura din plin de rezultat.

Pe de altă parte, Luca tinde să aibă și un comportament destul de gocentric, iar dacă îl superi devine arogant.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
7 4 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *