Semnificația secretă a liliacului. De ce este bine să îl ții în casă

Liliacul este o floare foarte cunoscută pentru mirosul și aspectul său
Semnificația secretă a liliacului. De ce este bine să îl ții în casă

Sunt frumoase, miros bine, însă florile de liliac au și alte beneficii. Află de mai jos care este semnificația liliacului și unde pot fi folosite florile mov, alb sau roz care au un miros atât de plăcut.

Ce semnifică liliacul, alb, mov și roz

Liliacul alb simbolizează puritatea și încrederea. Liliacul mov semnifică sinceritatea si spiritualitatea. Liliacul roz simbolizează încrederea și iubirea adevărată. De asemenea, florile albe de liliac semnifică și nevinovăția.

Potrivit libertatea.ro, în vremurile victoriene, dacă un bărbat îi dăruia unei femei flori de liliac însemna că își dorește să o cucerească. În general, florile de liliac sunt legate de exprimarea afecțiunii sau a iubirii.

Pădurea de liliac, unică în Europa

În România există o pădure de liliac. S-a format natural și este singura în Europa de acest fel. Se află aproape de localitatea Ponoare, acolo unde este o rezervație botanică la marginea orașului Baia de Aramă.

Alte curiozități despre floarea de liliac:

Liliacul poate fi comestibil. Este folosit în diferite cocktailuri. Anumite tipuri de liliac rezistă chiar și la temperaturi de -50 de grade Celsius. Legendele spun că ramurile de liliac adăpostesc spiritele bune. Liliacul este folosit în diferite produse cosmetice sau parfumuri datorită mirosului plăcut pe care îl are.

Cum să păstrezi liliacul în vază

Atunci când pui florile de liliac în vază asigură-te că tai aproximativ doi centimetri din ele, la un unghi de 45 de grade, pentru că așa vei debloca canalele tulpinilor. Pune florile în maxim 5 centimetri de apă. Dacă este mai multă apă, cozile liliacului vor putrezi și floarea nu va mai fi hidratată. De asemenea, dacă este prea puțin apă se va întâmpla același lucru, florile se deshidratează.

Vaza cu florile de liliac trebuie ținută la un loc cât mai răcoros, departe de razele directe ale soarelui. Căldura poate accelera deshidratarea florilor de liliac.

Cum se taie corect liliacul

După ce înflorește este important să fie îndepărtată orice ramură moartă de pe liliac. Dacă este bătrân și nu arată foarte bine, puteți îndepărta o treime din cele mai vechi crengi, jumătate din ele în anul următori și ce rămâne peste doi ani. Astfel, liliacul își va reveni și va face din nou multe flori.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9.2 17 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *