Semnificația specială a magnoliilor. De ce este bine să oferi aceste flori femeilor care au născut

Floarea este încărcată de simboluri

Scris de: Daoud Andra

28 Mar. 2024

Semnificația specială a magnoliilor. De ce este bine să oferi aceste flori femeilor care au născut

Copacii de magnolii înfloriți reprezintă un adevărat spectacol al naturii primăvara. Îi vedem peste tot în această perioadă: în parcuri, în curțile oamenilor, în grădinile botanice. Multă lume îi admiră și îi fotografiază, însă puțini știu ce semnificație specială au acești arbori.

Magnolia, unul dintre cei mai vechi copaci

Copacul de magnolie a apărut cu mult înaintea albinelor. La început, polenizarea florilor era făcută de gândaci și de alte insecte. Astfel a ajuns această plantă să se înmulțească, iar astăzi admirăm magnolii înflorite de diverse culori. Cea mai comună nuanță a florilor de magnolie este roz dezchis, însă în funcție de soi, copacul poate avea și flori albe, mov, galbene, piersicii sau violet.

O particularitate a florilor de magnolie este că acestea nu au petale și sepale, la fel ca majoritatea florilor. Ceea ce asociem cu petalele poartă, de fapt, denumirea de tepale și sunt asemănătoare cu frunzele, din punct de vedere botanic. Dincolo de aspectul lor impresionant, magnoliile atrag atenția și datorită simbolurilor pe care le poartă, în diverse culturi.

Citește și: Locul ideal din casă pentru orhidee. Ghid pentru flori frumoase, cât de des trebuie să le uzi în martie și aprilie

Semnificatia speciala a magnoliilor. De ce este bine să oferi aceste flori femeilor care au născut
Magnolie înflorită

Semnificația specială a magnoliilor

Acești arbori au fost descoperiți pe o insulă din apropierea Franței. Deși la nivel local planta era cunoscută cu alt nume, ea a fost denumită ulterior după botanistul francez Pierre Magnol. Copacul s-a răspândit peste tot în lume și, în funcție de cultură, a căpătat anumite semnificații.

  • În China, magnolia mai este cunoscută și cu denumirea de orhidee de jad. Este cultivată de mii de ani, iar florile reprezintă certitudinea și statornicia. Sunt, totodată, un simbol al măreției și al nobleții.
  • În Japonia, florile de magnolie erau folosite și în scop medicinal, pe lângă rolul ornamental. Acolo planta se numește ”hanakotoba”, care s-ar traduce prin ”floare sublimă”. Aceasta simbolizează dragostea pentru natură.
  • În America, magnolia este floarea reprezentativă pentru statele Mississippi și Louisiana.
  • În epoca victoriană, florile de magnolie erau simbolul demnității, al echilibrului și al mândriei.
  • Magnolia este asociată, în diferite culturi, cu începutul vieții. Floarea poate fi oferită unei femei care tocmai a născut, în semn de apreciere.

Citește și: De ce să presari făină în ghiveciul cu flori. Gospodării de la țară procedează așa de ani buni, motivul e genial!

Semnificație în funcție de culoare

Așa cum menționam anterior, întâlnim magnolii cu flori în nuanțe diferite. Fiecare culoare are o simbolistică aparte, de care trebuie să se țină cont dacă folosești floarea la diferite aranjamente.

  • Alb – puritate, perfecțiune, inocență
  • Roz – tinerețe, bucurie, exuberanță
  • Mov – noroc, sănătate, bunăstare
  • Galben – prietenie, apreciere
  • Piersiciu – sensibilitate, feminitate, grație

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *