Vestea morții Reginei Elisabeta a II-a a îndoliat o lume întreagă. Cei care au apreciat-o pe suverană au mers pentru a-i duce un ultim omagiu, iar cele mai multe dintre flori sunt cele de floarea-soarelui, care au împânzit Palatul Buckingham și Palatul Balmoral. Vezi mai jos semnificația specială pe care o au buchetele de floarea-soarelui aduse de britanici.
Buchetele de floarea-soarelui au o semnificație foarte importantă pentru britanici. Ele simbolizează dragostea și respectul veșnic. Potrivit viva.ro, britanicii susțin că florile de soarea soarelui marchează recunoștința și mulțumirea pentru bucuria pe care Regina Elisabeta a II-a le-a adus-o de-a lungul timpului.
Oamenii care oferă floarea soarelui vor să își arate dragostea, fidelitatea si devotamentul veșnic pentru persoana care o primește.
Diana, prima soție a lui Charles, a murit în anul 1997 într-un accident rutier, la Paris. Atunci milioane de britanici și-au arătat dragostea și recunoștința față de ea, aducându-i mii de buchetele de floarea-soarelui în fața Palatului Buckingham. Adevărați munți de flori au înconjurat atunci palatul din Londra. Oamenii au fost extrem de îndurerați de pierderea Prințesei Diana.
Regina Elisabeta a II-a va fi înmormântată pe 19 septembrie la Londra. Cortegiul regal va pleca de la Westminster Hall către Westminster Abbey și va ajunge la Palatul Windsor. Se așteaptă ca regina să fie înmormântată la Capela St. George, de pe terenul Castelului Windsor, acolo unde și-a petrecut mulți dintre ultimii ani. Ea va fi înmormântată alături de tatăl său, regele George al VI-lea, de sora ei, prințesa Margareta și de prințul Philip. Acesta din urmă i-a fost soț vreme de 73 de ani.
La înmormântarea reginei Elisabeta a II-a este de așteptat să participe demnitari și șefi de state din întreaga lume. Catedrala Westminster găzduiește în mod normal 2200 de oameni, însă se pot aranja locuri suplimentare pentru a găzdui mai mult de 8000 de persoane, așa cum s-a făcut procedat și la încoronarea suveranei.
Regina Elisabeta a II-a s-a născut la data de 21 aprilie 1926, fiind primul copil al celui care avea să devină Regele George al VI-lea. Mama lui Elizabeth Alexandra Mary (Regina Elisabeta a II-a) provenea dintr-o familie veche de nobili. La vremea respectivă deținea cele mai întinse domenii din Scoția. În 1952 Elisabeta devenea regina Regatului Unit, după ce regele George al VI-lea a murit. Încoronarea sa a avut loc în iunie 1953, fiind prima transmisă în direct pe micile ecrane.