Semnificația spirituală a echinocțiului de primăvară. Ce simbolizează, de fapt

Mulți vorbesc despre echinocțiul de primăvară, însă, puțini sunt cei care știu ce presupune, de fapt acest fenomen.
Semnificația spirituală a echinocțiului de primăvară. Ce simbolizează, de fapt

Echinocțiul de primăvară este unul dintre cele mai importante momente din an și puțini sunt cei care știu că există și o semnificație spirituală despre el. Astfel că, vă prezentm mai jos, cum descriu specaliștii semnificația spirituală a echinocțiului de primăvară.

Adevărul despre echinocțiul de primăvară.

Mulți vorbesc despre echinocțiul de primăvară, însă, puțini sunt cei care știu ce presupune, de fapt acest fenomen. Există chiar și o explicație religioasă despre echinocțiu.

Semnificația spirituală a echinocțiului de primăvară

Echinocțiul de primăvară (cunoscut și ca echinocțiul vernal) este momentul din rotația anuală a Pământului în jurul Soarelui, în care ziua este egală cu noaptea, ca durată.

Citește și Când este echinocțiul de primăvară. Pe ce dată are loc și ce efecte are

Asta, înainte ca zilele să înceapă să crească, după predominarea întunericului din timpul iernii. Viața ia naștere din moarte
Semnificația lui spirituală mai profundă dezvăluie misterele învierii spirituale.

Semnificația spirituală a echinocțiului de primăvară
Semnificația spirituală a echinocțiului de primăvară

„În creștinism, echinocțiul de primăvară e perioada patimilor, a răstignirii și învierii lui Iisus. În mod similar, în Egiptul antic este momentul învierii zeului egiptean antic Osiris.

Și învierea zeului mayaș al porumbului, Hun Hunaphu. Sfinxul din Giza, Egipt, simbol al învierii, privește exact în direcția din care răsare Soarele la echinocțiul de primăvară.

Templul Angkor Wat, din Cambodgia, se aliniază cu echinocțiul de primăvară și ilustrează scena „agitării oceanului lăptos” – lupta dintre forțele Luminii și ale întunericului.

În Mexic, la templul din Chichen Itza, șarpele cu pene, Quetzalcoatl, urcă la echinocțiul de primăvară cele nouă trepte ale piramidei. În lumea întreagă, echinocțiul de primăvară este un moment de mare confruntare între forțele întunericului și ale Luminii, în moartea și învierea zeităților centrale din învățăturile sacre din toată lumea.

Citește și Când este echinocțiul de toamnă. Ce se întâmplă, de fapt, când are loc acest fenomen

El simbolizează lucrurile prin care trece un inițiat în cadrul unui stadiu decisiv și important al realizării de Sine, în care lupta întunericului cu lumina creează opoziția necesară pentru atingerea nemuririi.

Acest lucru e simbolizat de jumătatea întunecată a anului, de o parte a Soarelui echinocțiului de primăvară, și de jumătatea luminoasă a anului, de cealaltă parte a lui”, se arată în cartea mai sus menționată.

Explicația religioasă a acestui fenomen

Creștii vorbesc mai mult despre o senificație religioasă despre echinocțiul de primăvară. Drept urmare, pe lângă semnificațiile astronomice, echinocțiul de primăvară are și o explicație religioasă.

Vezi și Tradiții și obiceiuri de echinocțiul de toamnă. Ce este interzis să faci 

Acest fenomen este asimilat cu momentul Conceperii, moment care a dus la Nașterea Mântuitorului Iisus Hristos.

Acest moment al Conceperii i-a fost arătat Fecioarei Maria, de către Arhanghelul Gavril, această sărbătoare purtând numele de Buna Vestire.

Buna Vestire este celebrată de creștinii ortodocși pe data de 25 martie și cum ea pică în post, aceștia au dezlegare la pește în această zi.

Odată cu începutul echinocțiului, ziua este mai lungă și vom avea mai multă lumină. De asemenea, această lumină are semnificații în spațiul religios cum ar fi:

  • viața
  • nașterea
  • învierea.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *