Semnul care îți arată că trebuie să faci pauza de la manichiura cu ojă semipermanentă sau gel. De ce este de fapt necesar acest lucru

Sfaturi pentru sănătatea unghiilor

Scris de: Oana Matei

24 Apr. 2023

Semnul care îți arată că trebuie să faci pauza de la manichiura cu ojă semipermanentă sau gel. De ce este de fapt necesar acest lucru

Utilizarea de solvenți agresivi și aplicarea regulată de lac și gel semipermanent sau permanent pot subția unghiile. Toate tipurile de lac vă pot afecta unghiile, le pot atenua strălucirea și le pot provoca despicarea. De aceea este recomandat să oferiți o pauză unghiilor pentru a se regenera.

Cum știi dacă unghiile tale au nevoie de o pauză de la oja semipermanentă

În general, este recomandat să faceți o pauză de cel puțin o lună, după trei aplicări succesive de lac semipermanent. Așa că uită de ojă și de manichiura semipermanentă si lasă-ți unghiile naturale sa respire, timp de câteva săptămâni, până își recapătă strălucirea naturală.

Oja semipermanentă sau cu gel poate avea anumite riscuri pentru sănătatea unghiilor și a pielii. Aceste riscuri includ:

Slăbirea și subțierea unghiilor

Folosirea ojei semipermanente sau gel pe termen lung poate slăbi și subția unghiile, ceea ce poate duce la ruperea sau exfolierea lor.

Infecții fungice

Dacă unghia este zgâriată sau tăiată în timpul aplicării sau îndepărtării ojei semipermanente sau gel, poate apărea o infecție fungică.

Reacții alergice

Unele persoane pot dezvolta o reacție alergică la componentele din oja semipermanentă sau gel, cum ar fi rășina acrilică sau gelul UV.

Excesul de expunere la radiațiile UV

Pentru a activa oja semipermanentă sau gelul, se utilizează o lampă cu radiații UV, care poate avea un efect acumulativ asupra pielii și unghiilor, cauzând uscarea și îmbătrânirea prematură a pielii.

3 pași pentru regenerarea unghiilor

  1. Ai grijă de cuticule: Este important să le menții hidratate și să nu le tai prea mult sau incorect. Utilizează ulei pentru îndepărtarea cuticulelor pentru a le înmuia, împinge și a le tăia ușor și corect.
  2. Protecție și nutriție: Unghiile tind să se usuce, motiv pentru care este importantă o doză suplimentară de hidratare. Un produs hidratant este esențial, aplicându-l în fiecare seară pe rădăcina unghiei cu masaje circulare.
  3. Tratament de întărire: Unghiile sunt expuse de cele mai multe ori și sunt slăbite de diferiți factori, astfel încât un lac protector cu keratine le va reda duritatea și le va îmbunătăți hidratarea.

Vezi și Cum să ai unghii lungi, puternice, care nu se rup. Cel mai bun truc pentru a le face să crească rapid

Ce uleiuri vegetale să folosești pentru a-ți hrăni unghiile după lacul permanent și semipermanent?

  • Ulei de măsline: are avantajul de a hrăni și hidrata unghiile în profunzime și astfel ajută la întărirea lor și la restabilirea vitalității. Uleiul de măsline acționează și asupra cuticulelor foarte uscate.
  • Ulei de jojoba: renumit pentru proprietățile sale reparatoare, hrănitoare și revitalizante, uleiul de jojoba este de preferat dacă aveți de-a face cu unghii fragile și casante.
  • Ulei de migdale dulci: bogat in fier și vitamine, uleiul de migdale dulci hrănește perfect unghiile și acționează direct asupra cuticulelor.
  • Ulei de argan: Ideal pentru tratarea unghiilor devitalizate, slăbite și sensibile, uleiul de argan (bogat în vitamine și acizi grași nesaturați) regenerează și favorizează formarea cheratinei în unghii.
  • Ulei de ricin: pe lângă faptul că hrănește și întărește unghiile, uleiul de ricin are particularitatea de a le regenera.

Vezi și: Modele unghii 2023. Culori și forme care vor face furori

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Motivul pentru care Diana Munteanu este singură, la 45 de ani
10 7 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *