Silvia Lăuneanu, despre minusurile vieții de peste Ocean, azi, de Ziua Americii: ”Filmele nu îți arată realitatea și sărăcia. Dincolo de zgârie-nori, absolut fascinanți, există și multă sărăcie” EXCLUSIV

Solista trupei D la Vegas deține un apartament în New York
Silvia Lăuneanu, despre minusurile vieții de peste Ocean, azi, de Ziua Americii: ”Filmele nu îți arată realitatea și sărăcia. Dincolo de zgârie-nori, absolut fascinanți, există și multă sărăcie” EXCLUSIV

Azi, 4 iulie, de Ziua Americii, Silvia Lăuneanu, vestita artistă cu părul lung de un metru, ne-a vorbit, în exclusivitate pentru Ego.ro, despre plusurile și minusurile vieții de peste Ocean, care se dovedește a nu fi, ca în siropoasele filme americane, doar lapte și miere. Mai mult, nici visul american nu mai e ce a fost:  ”America de azi nu este America anilor 90”.

Ce îi place în America: ”Nu există presiune socială. Pe nimeni nu interesează cât costă poșeta”

Silvia Lăuneanu locuiește în America, dar și în România, alături de soț și de fiul lor, așa că, azi, de Ziua Americii, i-am cerut să facă o paralelă între traiul din țara natală și cel de peste Ocean.

”Este foarte greu să răspund. Este o întrebare care are nevoie de un răspuns de câteva pagini. Nu poți defini viața într-o țară atât de mare și diversă cum este America. Eu o iubesc! Pentru mine rămâne țara de pe altă planetă, cu tot haosul politic, social, pandemic și rasial, al ultimilor ani. Fiecare stat este foarte diferit.

Încerc sa-ți spun trei lucruri care-mi plac mult aici la New York. În primul rând, ai ocazia să întâlnești oameni din toate colțurile lumii. Fiul meu, Alexandru, are șansa să întâlnească copii total diferiți de el, care vin din alte culturi. Cred că are mult de învățat din fiecare interacțiune.

În plus, oamenii au o atitudine mult mai relaxată în legătura cu o serie de aspecte ale vieții. Nu simți presiune socială. Pe nimeni nu interesează cu ce te-ai îmbrăcat astăzi și cât costă poșeta pe care o ai. Iar în permanență găsești lucruri noi, interesante de făcut. Muzee, parcuri, spectacole în aer liber pentru copii.

America de azi nu este America anilor 90. Visul american s-a schimbat. Filmele nu îți arată realitatea și sărăcia. Dincolo de zgârie-nori, absolut fascinanți, există și multă sărăcie”.

Silvia Lăuneanu, la New York
Silvia Lăuneanu, la New York

Minusurile vieții la New York: mâncarea, grădinițele mici și taxele foarte mari

Ce nu-i prea place, însă, în New York?

”Mâncarea este mai puțin gustoasa și sănătoasă. Chiar dacă se găsesc și aici variantele organice (BIO) sunt destul de scumpe. Consider că România este încă o locație de top dacă îți dorește o excursie cu tematică culinară.

Iar grădinițele sunt foarte departe de tot ce știm noi din România. Nu există spațiul și confortul din București (de exemplu). Categoric există și grădinițe “ca în filme” dar sunt foarte scumpe și cu liste mari de așteptare.

Silvia Lăuneanu
Silvia Lăuneanu

Taxele sunt foarte mari. Chiar dacă ai un salariu bun…taxele le simți din plin. Așa văd eu America, pe care o iubesc fără rezervă și la care mă întorc mereu cu inima plină de bucurie”, ne-a mai declarat Silvia Lăuneanu, în exclusivitate pentru Ego.ro

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cine este Roxana Mînzatu, femeia care a obținut postul de vicepreședinte al Comisiei Europene
9.7 9 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *