În lumea animală există unele specii cu abilități extraordinare care le permit să supraviețuiască în condiții extreme. Printre acestea se numără o creatură uimitoare care poate trăi doi ani fără hrană. Este cunoscută pentru capacitatea sa de a supraviețui perioadelor lungi de înfometare și a captat interesul cercetătorilor și pasionaților de faună. Deși poate părea incredibil, acest animal este real și poate fi găsit în mai multe părți ale lumii.
Fie că te afli printre cei cărora li se par înspăimântători sau dimpotrivă, îi consideri prădători fascinanți, un lucru este cert: păianjenii ocupă un loc aparte în regnul animal.
Și dintre arahnide putem spune că există unele specii mai de temut decât altele. Printre ele se numără și tarantula. Este cea mai mare specie de paianjeni și probabil că cei mai mulți dintre noi nu ar putea rămâne indiferenți dacă ar vedea acest animal plimbându-se pe pereții casei.
Aceste creaturi sunt răspândite în întreaga lume, de la regiunile tropicale și deșerturile aride până la pădurile dense și zonele de coastă, având o capacitate de adaptare incredibilă.
Tarantulele sunt prădători veritabili, care se hrănesc cu muște, gândaci, fluturi, șopârle, rozătoare, păsări (rar), peștișori.
Există câteva aspecte importante, care diferențiază tarantula de celelalte specii de paiajeni. În primul rând vârsta. Femelele pot trăi chiar și până la 30 de ani, iar masculii au o medie de viață cuprinsă între 5 și 10 ani.
Dimensiunile sale sunt și ele impresinante. O tarantulă pot atinge la o avengură a picioarelor de 25 de centimetri. Are gheare retractabile la capetele picioarelor, la fel ca o felină, care le ajută să urce pe suprafețe netede. Totuși preferă mai mult să rămână la sol.
Te-ar putea interesa și: „Singurul animal din lume care e nemuritor. Sigur nu știai asta. Oamenii de știință sunt uluiți”
Cu toate acestea, există și veși îmbucurtoare pentru oameni. În general, tarantulele sunt docile și încearcă să evite cât mai mult coflictul cu ființe de dimensiuni mai mari decât ele. Deși mușcătura acestei specii poate fi veninoasă, aceasta nu reprezintă un pericol deosebit pentru om.
În plus, tarantulele sunt vulnerabile în fața căzăturilor. Din cauza stratului subțire de tegument, orice căzătură le poate fi fatală, chiar și una de la o înălțime mică. În cazul în care sunt rănite în urma unei căzături, acestea au capacitatea de a-și regenera membrele vătămate.